Kuruköprü, Kozan Ve Karatas'in Ardindan Ceyhan'da Da Kurs Merkezi Açildi

Adana Büyüksehir Belediyesi, bir yandan kentin altyapi, köprü, yol, su, alt geçit ve diger fiziki ihtiyaçlarina rekor oranda cevap verirken, diger yandan sosyal belediyecilik anlayisindan taviz vermeyerek, iz birakan çalismalara imza atiyor. Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, egitim ve ögretimi desteklemek için daha önce hizmete giren Kuruköprü, Kozan, Karatas Kurs merkezlerine, Ceyhan Kurs Merkezi’ni de ekledi.

Kuruköprü, Kozan Ve Karatas'in Ardindan Ceyhan'da Da Kurs Merkezi Açildi
Seyhan Kuruköprü’de, Kozan, Karatas ve Ceyhan ilçelerinde kurs merkezleri açtiklarini, Saimbeyli’de de hazirlik yapildigini belirten Karalar da yaklasik 3 bin ögrencinin, degerli ögretmenlerin nezdinde, lise ve üniversite sinavlarina hazirlandigini ifade etti.

Baskan Zeydan Karalar, “Ekonomik sorun yasayan ailelerin, çocuklarini etüt merkezlerine göndermekte zorlandigini biliyorum. Anneler babalar, çocuklari iyi okullara gitsin diye büyük fedakarliklar yapiyorlar. Buna imkani olmayan ailelerin çocuklarini lise ve üniversite sinavlarina hazirlamak için ciddi merkezler açtik. Kurs merkezlerimizde ögretmenler kendi branslarinin disinda bir derse kesinlikle girmiyor. Ögretmenlerimiz, çocuklarimiza iyi egitimi vermek için yogun mesai harciyor. 2024 yili içinde 5 bin ögrencimize egitim vermeyi planliyoruz” dedi.

Büyüksehir belediyesi olarak, disaridan gelen ve ilçelerimizdeki üniversitelerde okuyan ögrenciler için, daha önce yapilmayani yaparak yurtlar açtik. Yurt olmadigi için ve kira giderini de karsilayamadiklari için okullarini birakip giden ögrencilerin bu ihtiyacina cevap vermek için Adana Kent Meydani Kiz ve Erkek Ögrenci Yurdu’nu, Pozanti Kiz Ögrenci Yurdu’nu ve Aladag Erkek Ögrenci Yurdu’nu açtiklarini kaydetti.

Merkezdeki Ince Memed Halk Kütüphanesi basta olmak üzere, Saimbeyli, Kozan, Kuruköprü, Dumlupinar, Hadirli, Karatas, Günesli-Yamaçli’da kütüphaneler açtiklarini da hatirlatan Baskan Zeydan Karalar söyle devam etti: “Semt Kütüphaneleri ile gençlere egitim ve ögrenim süreçlerinde önemli destek saglaniyor. Çocuklarimiz gençlerimiz, derslerini çalisip, sinavlara hazirlanabiliyor. Bilgisayar ve internet olanagi ile çocuklarimiza hizmet veriliyor. Bunlar daha önce sehrimizde olmayan, eksikligi hissedilen hizmetlerdi. Önümüzdeki dönemde 2 büyük kütüphane daha yapacagiz.”

Adana Büyüksehir Belediyesi’ni çok zor bir durumda devraldiklarini ama aradan geçen sürede inanilmaz bir sekilde, hem borcunu ödeyebilen hem de devasa hizmetleri borçlanmadan yapabilir hale geldiklerini anlatan Baskan

Karalar, belediyede borç gelirin 4 katiyken, gelinen noktada tablonun tersine çevrildigini ve borcun 4 kati gelire ulasildigini bildirdi.

Baskan Karalar ayrica, 3 dev alt geçidi, 5 yeni bulvari, 221 bulvar ve cadde yenilemeyi, 111 otobüs alimini, 310 is makinesi alimini, 2 milyon 795 bin tonu askin asfalt dökümünü, asbestli boru degisimlerini, alt yapi çalismalarini, tek kurus borçlanmadan yapabilir hale geldiklerini belirtti.

2. Etap Metro Hatti’nin Sayin Cumhurbaskani’nca yatirim programina alindigini hatirlatan Karalar, “Yeni dönemde; kamulastirmada büyük sorun yasanmazsa 2. Etap Metro Hatti’ni yapmak için büyük gayretle çalisacagiz. Medline Hastanesi’nden, Sehir Hastanesi’ne giden bir tramvay yapacagiz. Ayrica merkeze trafigi sokmamak için nostaljik bir tramvay yapacagiz. Hem Adana’da hem Ceyhan’da Kültür Merkezi yapacagiz. Ceyhan’da yapacagimiz kültür merkezi, Ceyhanlilarin birçok ihtiyacina cevap verecek. Hem Adana’yi tekrar bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapacagiz hem de Ceyhan’i eski hareketli haline kavusturacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA