Ilgaz Dagi'nda Yariyil Tatili Yogunlugu

Kastamonu-Çankiri sinirinda bulunan Ilgaz Dagi’nda, yariyil tatilini kayak yaparak geçirmek isteyen vatandaslar yogunluk olusturdu. Kayak merkezi çevre illerden gelen kayak tutkunlarinin akinina ugradi.

Ilgaz Dagi'nda Yariyil Tatili Yogunlugu


Kastamonu-Çankiri sinirinda bulunan ve “Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dagisin” dizeleri ile sarkilara konu olan Ilgaz Dagi’nda yariyil tatili yogunlugu yasaniyor. Yariyil tatilini eglenerek geçirmek isteyen çocuklar ve aileler Ilgaz Dagi’nda bulunan kayak merkezlerinin yolunu tuttu. Tesislere adeta akin eden vatandaslar, kar yagisi altinda kayak yapip kizaklarla kaymanin tadini çikardi. Kayak merkezlerindeki tesislerde de yariyil tatili sebebiyle Ankara, Kirikkale, Çankiri, Samsun, Kastamonu, Karabük’ten gelen vatandaslar sebebiyle doluluk yasaniyor.

“Çok yorulmustuk, biz de tatilde eglenmek için buraya geldik”

Yariyil tatili için Kirikkale’den gelen Boran Erman, çok eglendiklerini belirterek, “Okulda sinavlar bittigi için rahatlamak lazim. Çok yorulmustuk. Biz de tatilde eglenmek için buraya geldik. Çok eglendik, telesiyeje bindik, kayak yaptik. Çok egleniyoruz” dedi.



“Çok egleniyoruz”

Okullarin tatil olmasinin ardindan eglenmek için Ilgaz Dagi’na geldigini ifade eden Ögretmen Kübra Ates de, “Ankara’dan geliyoruz. Ben ögretmenim. Yariyil tatilini degerlendiriyoruz. Burasi biraz sogukmus ama çok güzel. Keyifli, kar güzel. Daha önce üniversite zamaninda zorunlu kayak dersi için gelmistim. Simdi çok degismis, tesisler daha güzel olmus, yemek çesitleri artmis. Onun için çok mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA