Sahte Internet Sitesi Üzerinden Otomobil Dolandiricilarina Darbe Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi

Kurduklari sahte bir otomobil internet sitesi üzerinden vatandaslardan kaparo alarak dolandirdiklari tespit edilen 5 süpheli Manisa Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yakalandi. 3’ü Istanbul’da yakalanan 2’sinin de cezaevinde oldugu tespit edilen sahislar tutuklandi.

Sahte Internet Sitesi Üzerinden Otomobil Dolandiricilarina Darbe Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi
Manisa Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yürütülen sorusturma dosyasi kapsaminda; kurduklari phising (sahte) bir otomobil satis sitesi üzerinden araç almak isteyen sahislari yönlendirerek kaparo dolandiriciligi yaptigi tespit edilen sahislar üzerinde yapilan arastirmalar sonucunda; 2 adet paravan sirket ve H.Y. (1999), A.H.B. (2000), H.B. (1999), M.A. (1977), M.A.S. (2001) isimli 5 süpheli sahis tespit edildi. Süphelilerden 2 sahsin ceza evinde oldugu anlasilirken, diger 3 süpheli sahis 17 Ocak tarihinde Istanbul ilinde yakalanarak Manisa’ya getirildi.

Emniyetteki sorgularinin ardindan 19 Ocak’ta sevk edildikleri adli makamlarca 3 süpheli sahis ile cezaevinde bulunan ve ifadeleri SEGBIS ile alinan 2 süpheli sahis olmak üzere toplam 5 süpheli sahis tutuklandi.
Kaynak: İHA