Patrik Tirilye'de Haç Atti Havarileri Çikardi

Fener Rum Patrigi Bartholomeos, Bursa’nin Mudanya ilçesine bagli Trilye Mahallesi’nde ayin ve denizden haç çikarma törenine katildi. Hristiyan inancina göre Hazreti Isa’nin dogumu ve vaftiz edilisinin yil dönümünde patrigin denize attigi haçi havarileri çikardi.

Patrik Tirilye'de Haç Atti Havarileri Çikardi
Fener Rum Patrigi Bartholomeos Trilye Kültür Merkezi’nde yönettigi ayinin ardindan katilimcilarla birlikte, haç çikarma töreni için kortej halinde sahildeki iskeleye yürüdü. Törende, Patrik Bartholomeos’un duasinin ardindan denize attigi haçi çikarmak için kiyida bekleyen havarileri suya atladi. Ayinin ardindan katilimcilar Tarihi Tas Mektep’teki konsere katildi.

Konser sonrasi kürsüye çikan Patrik Bartholomeos, bu yil bir kez daha kültür merkezine bulusmanin mutlulugu içerisinde oldugunu ifade etti.

Programda konusan Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz da yasanan savaslarin bir an önce bitmesini temenni ederek katilimcilara tesekkür etti. Ayine, Yunanistan’dan gelen konuklarin yani sira Bursa ve çevre illerden Rum Ortodoks mensuplari katildi.

Kaynak: İHA