Zabitadan Kafe Ve Restoranlara 'Fiyat Listesi' Denetimi

Samsun Ilkadim Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, kafe ve restoranlarda uygulanmasi zorunlu hale gelen fiyat listeleri yönetmeligini yerinde denetledi.

Zabitadan Kafe Ve Restoranlara 'Fiyat Listesi' Denetimi
Ticaret Bakanligi tarafindan yayimlanan yönetmelige göre; kafe ve lokantalarda bundan böyle fiyat listelerinin giris kapisi ve masalara koyulmasi zorunlu getirilmesiyle birlikte harekete geçen Ilkadim Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri isletmelerin hizmet özelligi ve tüketiciye sunulus biçimine göre fiyat listesini is yerine asmakla alakali yükümlülüklerini inceledi.

Ekiplerle birlikte denetimlere katilan Zabita Müdürü Seref Sari, tarife ve fiyat listelerine iliskin belgelerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunulan is yerlerinde giris kapisinin önüne ve hizmet sunulan masalarin üstüne, tüketiciler tarafindan kolaylikla görülebilir ve okunabilir sekilde konulmasi konusunda isletme sahiplerini bilgilendirdi.

Yeni uygulama ile birlikte haksiz rekabetin önüne geçilecegini ve vatandaslarin tükettikleri ürünün fiyatini bilecegini belirten Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Bizler yerel yönetim kurumu olarak, vatandaslarimizin hiçbirini ayirt etmeden, seffaf, adil ve kolaylastirici bakis açisi ile hizmetimize devam etmekteyiz. Ancak yine onlarin sagligi ve güvenligi için ne yapilmasi gerekiyorsa, orada da kimseye ayricalik tanimadan, kanunlarin gerektirdiklerini istisnasiz uygulariz. Yeni uygulama ile vatandasin etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karsilastirarak, bilinçli alisveris yapmalarini saglamak, haksiz rekabeti önlemek amaçlaniyor. Bu noktada zabita müdürlügüne bagli ekiplerimiz, görevlerini titizlikle ve disiplin içerisinde ifa ediyorlar. Vatandaslarimizin ilçemizde mutlu olarak yasamaya devam etmesi en büyük hedefimiz ve bu yolda ilk günkü heyecanla çalismayi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA