Yeni Yilda Ruh Sagligini Iyilestirme Yollari

Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Yeni yilda davranissal hedeflerinizi gerçege uygun olusturun. Gerçeklesmesi mümkün hedefler koymak motivasyonunuza çok iyi gelecektir” dedi.

Yeni Yilda Ruh Sagligini Iyilestirme Yollari
Liv Saglikli Yasam Danisma Merkezi’nden Uzm. Klnk. Psikolog Enise Öziç yeni yilda ruh sagligina iyi gelecek tavsiyelerde bulundu. Öziç, “Peki, ruhumuzu güzellestirmek, dinginlestirmek için hangi bakis açisinda olmaliyiz? Ilk olarak tüm duygulara yer açin. Beklentilerinizi sadece mutlu olmak üzerine degil, tüm duygulara yer açarak düzenleyin. O zaman bu duygularla bas edebilme gücünüz artacak, yasamin anlamini daha çok fark edecek ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz” diye konustu.



“Gerçeklesmesi mümkün hedefler koyun”

Dogru hedefler ve pozitif söylemlerin önemine dikkat çeken Uzm. Klnk. Öziç, “Davranissal hedeflerinizi gerçege uygun olusturun. Gerçeklesmesi mümkün hedefler koymak motivasyonunuza çok iyi gelecektir. Bize iyi gelen büyük adimlar, büyük yer degisiklikleri degildir. Iyi gelen yüklenen anlam ile o an orada olabilmektir. Nerede olursaniz olun, o ani kendinize hissettirin. Yasayin. Duyun. Görün” ifadelerini kullandi.

“Pozitif kelimeleri hayatiniza alin”

Uzm. Klnk. Psk. Öziç, “Adim adim ilerleyin. Her parçayi tamamladiginizda hedefinizin sürdürebilirligi artacak ve ulasilabilirligi daha mümkün olacaktir. Kelimelerin gücünü azimsamayin. Kuracaginiz cümlelerin niteliginin yasam motivasyonunuza etkisi zannettiginizden çok daha fazladir. Gerçekçilik kavramindan uzaklasmadan pozitif kelimeleri hayatiniza alin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA