Yalova, 2024'Te Kültür Sanat Etkinliklerine Doyacak

Yalova Il Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, 2024 yilinda Yalova’daki vatandaslari kültür ve sanat etkinlikleriyle bulusturmaya devam edeceklerini söyledi.

Yalova, 2024'Te Kültür Sanat Etkinliklerine Doyacak
Müdür Karatekin, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin da imkanlarindan yararlanarak Yalova’da kültür ve sanat faaliyetlerini araliksiz sürdürdüklerini anlatti. Karatekin, bakanliga devlet tiyatrolarini ayda bir kez Yalova izleyicisiyle bir araya getirmeye çalistiklarini belirterek, “Kasim ayinda devlet tiyatrolarinin Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bir oyununu Yalova izleyicisiyle bulusturduk. Ayni sekilde devlet tiyatrolarina ilave çevre illerimizde, büyüksehirlerimizdeki, sehir tiyatrolarini da, devlet tiyatrolariyla bir tutmak suretiyle Yalova izleyicisiyle bulusturuyoruz. Aralik ayinda Bursa Büyüksehir Tiyatrosunu getirerek Yalova’da seyirciyle bulusturduk” dedi.

8 Ocak 20224 tarihinde Bursa Devlet Tiyatrosu tarafindan Meraki adli oyunun Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde sahnelenecegini ifade eden Karatekin, “Yine devlet tiyatrolarinin Meraki adli bir oyununu getiriyoruz. Moliere’den bir çeviri olan, Ahmet Vefik Pasa’nin bir uyarlamasini getiriyoruz. Bu kültür ve sanat sezonumuz boyunca, yaza kadar her ay bir oyunu Yalova izleyicisiyle bulusturmak suretiyle bu böyle devam edecek” diye konustu.

Kütüphane Bulusmalari’nin da ilde sürdürüldügünü anlatan Karatekin, “Ilimizde yasayan, yazar sanatçi profillerini halkimizla bir araya getiriyorduk. Her çarsamba günü kütüphanede saat 20.00’de söylesilerimiz oluyor. Her sali günü de saat 18.00’de Halil Inalcik Kültür Merkezi’nde sinema bulusmalari ve söylesi programlari yapiyoruz. Yani haftada 2 gün, 2 farkli mekanda bu etkinliklerimiz izleyiciyle bulusuyor. Belediyemizin de yaptigi çok güzel etkinlikler var. Bunlari zenginlestirmeye gayret ediyoruz, edecegiz” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA