Samsun'da 71 Itfaiye Ve Zabita Personeli Memuriyete Geçti

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nde ilk defa açiktan atama yoluyla atanan ve aday memurluk süreci tamamlanan 71 itfaiye ve zabita personeli bugün düzenlenen törenle yemin ederek asli devlet memurluguna atandi.

Samsun'da 71 Itfaiye Ve Zabita Personeli Memuriyete Geçti
Büyüksehir Belediyesi’ne ilk defa açiktan atama yoluyla atanip 14 Aralik 2021’de göreve baslayan ve 14 Aralik 2023 itibariyle aday memurluk süreci tamamlanan 71 itfaiye ve zabita personeli bugün Mavi Isiklar Engelliler Egitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen törenle yemin ederek asli devlet memurluguna atandi.

Asli devlet memurluguna atanan 71 personele görevlerinde basarilar dileyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Samsun, Türkiye’nin önemli büyüksehirlerinden biri. Orta ve Dogu Karadeniz’in merkezinde büyük bir sehir. Sadece bölgemiz için degil Türkiye’de her alanda örnek bir konumdayiz. Samsun, yerel yönetimlerde örnek alinmasi gereken bir vilayettir. Itfaiye ve Zabita biriminde çalisan siz degerli mesai arkadaslarimizin da bu bilinç ve anlayisla görev yapacagina inaniyorum” dedi.



“Ihtiyaç halinde Türkiye’nin her yerinde görev aliyorsunuz”

Afet durumunda personellerin Türkiye’nin her bölgesinde hizmet verdigine dikkat çeken Baskan Demir, “Kendinizi sadece bir devlet memuru gibi algilamayin. Burada farkli bir misyonunuz var. Bölgenin merkezi olan Samsun’da, Büyüksehir Belediyesi’nin ekipleri ihtiyaç duyuldugu her anda Türkiye’nin her yerinde görev aliyor. Sinop Ayancik’ta sel oldugunda biz oraya gittik. Orada çok sayida hizmet verdik. Giresun’da, Tokat’ta, Kahramanmaras’ta, Adiyaman’da, Hatay’da afet oldugunda da biz oralardaydik. Özellikle itfaiye ve zabita memurlarimiz özveriyle afet bölgelerinde görev yaptilar. Hem kadromuzu, hem de araç gereç ve ekipmanlarimizi genisletiyoruz. Bu alanda Türkiye’de teknik kapasitesi en iyi olan sehirlerden biri olduk. Samsun hep böyle olacak. Sizler Büyüksehir Belediyemizin, vatandaslarimizin en zor anlarinda onlarla irtibata geçen, yanlarinda olan ekiplerinde yer aliyorsunuz. Bu bilinçle hareket edip vatandaslarimiz için hizmet edeceginize inancim tam” diye konustu.

Tören, 71 personelin yemin etmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA