Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Özcan Belen Açiklamasi 'Kislabasi Ve Hacikadin Vadisini Biz Dönüstürecegiz'

AK Parti Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Mimar Özcan Belen, Kislabasi ve Hacikadin Vadisinde kentsel dönüsüm ve gelisim projesi uygulayacaklarini açikladi.

Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Özcan Belen Açiklamasi 'Kislabasi Ve Hacikadin Vadisini Biz Dönüstürecegiz'


AK Parti Keçiören Belediye Baskan Aday Adayi Mimar Özcan Belen, yillardir gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen "Keçiören Kislabasi ve Hacikadin Vadisinde Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Projesi’ni” seçilmesi halinde hayata geçireceklerini açikladi.

Proje kapsaminda tarihi ve ören yerlerinin korunarak turizme kazandirilacagini dile getiren Belen "Kislabasi ve Hacikadin Vadisini biz dönüstürecegiz. Bölgenin tanitiminda, bölgede bulunan tarihi ve kültürel yerlerin öne çikarilmasi önceliklerimiz arasinda yer alacak" açiklamasinda bulundu.

“Kislabasi’ndaki Mania siniri sorununu biz çözecegiz”

Keçiören merkezinin kuzeyinde, O-20 çevreyoluna sinir, Kislabasi mevkiinde bulunan “mania siniri sorununu” seçilmesi halinde ilgili kurumlar ile iletisime geçerek çözeceklerini belirten Mimar Özcan Belen, “Kislabasi’ndaki Mania siniri sorununu biz çözecegiz. Keçiören Ilçe sinirlari içerisinde yer alan Kislabasi Mevkii Kentsel Tasarim Proje Alani yaklasik 100 hektarlik bir alani kapsamaktadir. Alanin yaklasik yüzde 90’lik kismi mania hatti içerisinde yer almaktadir ve bu 90 hektar alan içerinde 12 hektarlik kisminin tabi zemin kotu mania kotu olan bin 140 seviyesinin üzerindedir. Tabii zemin kotu Mani kotunun altinda olan 78 hektarlik alanin içerisinde 13 hektarlik kisminda maksimum 2 katli, 12 hektarlik kisminda ise maksimum 4 katli yapilasmaya çikilabilmesi sebebi ile mevcutta sahip oldugu imar hakkini kullanamamaktadir. Tüm bu sebeplerden ötürü alan içerisinde yer alan mülkiyet sahiplerinin büyük kismi imar haklarini kullanamamakta ve magdur olmaktadir. Bu durum bölgenin de yapilasmasinin ve gelisim göstermesinin önünü kapatmaktadir. Proje kapsaminda öncelikle alanda yer alan temel mania problemi incelendi ve bu dogrultuda alan mania, egim, ulasim, yesil alan, imar durumu ve mülkiyet durumlari açisindan analiz edildi. Tüm bu analizler isiginda bölge için fiziksel ve matematiksel çözüm önerileri eszamanli olarak çalisildi. Uzun ve yogun bir çalisma programi sonucu üretilen alternatifler isiginda mevcut imar, mania ve mülkiyet durumunu saglayan bir çözüm üretilerek, proje bölgesinde turizm ve düzenlemenin gelistirilmesi, hizmet sektörünün gelismesinin desteklenmesi, bölgede hizmet odak noktalari olusturulmasi gibi hedefleri oldugunu” dile getirdi.

“41 bin 500 metrekarelik alanda üzüm bagi festival tepesi planlandi”

Selaleler Vadisi Projesi hakkinda da konusan Mimar Özcan Belen “200 hektar alanli Hacikadin Bölgesi kentsel dönüsümü için hazirlanan Selaleler Vadisi Projesi; bölgeye özgü problemli noktalar, nitelik ve ihtiyaçlar dikkate alinarak hazirlanmistir. Ankara’da az rastlanir yesili ve suyu; yenileme alanlari, üzüm festival alanlari, Türkiye’nin en büyük macera parki ile birlestirip Ankaralilarin sportif amaçli eglence merkezine dönüstürme hedefi, projenin ana konseptini olusturmaktadir. Ankara’nin en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’de bulunmasina ragmen arazi yapisi ve yapi niteligi bakimindan kentten izole olmus bölgede, kent dokusu ve yakin çevresindeki ulasim arterleri bölge içinde devam ettirilerek dogal yapisi ve barindirdigi potansiyeller avantaja çevrilerek kentlilerin kullanimina açilmistir. Bölgede olusturulan yeni yasam alanlari beraberinde gelen yollarla Keçiören- Kuzey Ankara Camii ve Külliye Kongre Merkezi ile Keçiören arasinda aktif bir baglanti hedeflenmistir. Bu baglanti Pursaklar ve Altindag ilçeleri arasi etkilesimi de hayata geçirmistir. Sehir merkezi ve havaalani arasi olusturdugu kentsel temas metro hatti ile desteklenmektedir. Selaleler Vadisi ile Ankara’nin en eski bag evi yerlesim bölgesi olarak bilinen alanda, Ankara’nin ünlü üzüm çesitlerini yöre sakinlerine ve ziyaretçilerine tanitmak ve üzüm bagi kültürünü yeniden canlandirmak hedefiyle 41 bin 500 metrekarelik alanda üzüm bagi festival tepesi planlanmistir. Bölgenin egimli cografi yapisi yatay, az katli konut tipi yerine; kat sayisi fazla (17-19 katli) blok tercih edilmesine sonucunu dogurmustur. Projede 83 adet konut (5 bin 976 daire) olusturulmus; konut dokusunun ihtiyaçlarini karsilamak üzere 65 bin metrekare saglik, 58 bin metrekare egitim, 50 bin metrekare ticaret, 200 bin bin metrekare yenileme, 690 bin metrekare macera alani planlanmistir. Zaman içinde sorun olarak görülüp yol kotunun altina alinan Hacikadin Deresi yüzeye çikarilarak hak ettigi degere kavusturulmus, Ankara için az rastlanir su ögesini kentlilerin hayatina katmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA