Kastamonu Üniversitesi'nde 'Meddah' Oyununa Yogun Ilgi

Kastamonu Üniversitesi’nde sahnelenen meddah oyunu ögrencilerden yogun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi'nde 'Meddah' Oyununa Yogun Ilgi
Kastamonu Üniversitesi Iletisim Fakültesi Kitap Kültür ve Sanat Toplulugu’nun davetlisi olarak Meddah Ruges Demir ve ekibi, Iletisim Fakültesi’nde bir müzikal oyun olan ’meddah’i sergiledi. Etkinlige Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Çetin ve akademisyenler de katildi.

Yaklasik 45 dakika süren gösteride Meddah Ruges Demir, Türk halk edebiyatindan hikayeler ve fikralar anlatti. Müzik esliginde ve etkileyici bir sunumla izleyicilerden büyük ilgi gören Demir, geleneksel meddahlik sanatinin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

Etkinlik sonunda Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muharrem Çetin, Meddah Ruges Demir’e plaket takdim ederek, geleneksel degerlerin yasatilmasi için bu tarz etkinliklerin önemli oldugunu söyledi.



Meddah Ruges Demir ise Türk halk edebiyati alaninda doktora sahibi ve meddahlik gelenegini yasatmak için çalismalar yürüten bir sanatçi oldugunu ifade ederek, Türkiye’nin farkli sehirlerinde düzenledigi gösterilerle meddahlik sanatini genis kitlelere tanitmayi amaçladigini kaydetti.

Kaynak: İHA