Kahramanmaras Itfaiyesi 12 Bin 504 Olaya Müdahale Etti

Kahramanmaras’ta itfaiye ekipleri yangin, kurtarma, bogulma, trafik kazasi ve diger olaylar olmak üzere 2023 yilinda 12 bin 504 olaya müdahale etti.

Kahramanmaras Itfaiyesi 12 Bin 504 Olaya Müdahale Etti
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, 2023 yilinda da yangindan trafik kazasina, bogulma vakasindan kurtarmaya binlerce olaya aninda müdahale ederek can ve mal kaybinin önüne geçti.

6 Subat’ta meydana gelen asrin felaketinde kendisi de depremzede olan itfaiye ekipleri, aninda tüm araç ve ekipmanlariyla sahaya kosarak arama kurtarma, yangina müdahale ederek vatandasin yaninda yer aldi.

Profesyonel kadrosu, modern araç ve ekipmanlariyla olaylara hizli ve etkin bir sekilde müdahalede bulunan büyüksehir itfaiyesi, takdir toplamaya devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi yil içerisinde 23 istasyon, 412 personel ve 78 araçla; yangin, kurtarma, bogulma, trafik kazasi ve diger itfai olaylar olmak üzere toplam 12 bin 504 olaya müdahalede bulundu.

Ekipler yil içerisinde paydas kurumlarla is birligiyle yapilan gerçegi aratmayan tatbikatlarla da kadrosunu her geçen gün daha da güçlendirdi.

Vatandaslarin afet ve acil durumlara karsi bilinç ve müdahale hizini artirmak için yil içerisinde sehir merkezi ve ilçelerde kamu kurumlari ile geçici konaklama merkezlerini ziyaret eden ekipler, meydana gelebilecek yanginlarin önüne geçme, yangina müdahale, söndürme ve kurtarma faaliyetlerine iliskin bilgiler aktardi.

Itfaiye Dairesi Baskanligindan yapilan açiklamada, “Profesyonel kadromuz, modern araç ve ekipmanlarimizla 2024 yilinda da her türlü afet ve acil durumda vatandaslarimizin yanindayiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA