Jandarmanin Kurtardigi Ikra Bebek Yasam Mücadelesini Kaybetti

Adiyaman’da konteyner kentte kalbi duran ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen Ikra Tatbas isimli 4 aylik bebek 2 hafta süren yasam mücadelesinin ardindan hayatini kaybetti.

Jandarmanin Kurtardigi Ikra Bebek Yasam Mücadelesini Kaybetti
Olay, 20 Aralik tarihinde Adiyaman merkez K-6 konteyner kentte meydana gelmisti. Dilan Tatbas’in 8 çocugundan en küçügü olan 4 aylik Ikra Tatbas’in kalbinin durdugunu ve nefes almadigini fark eden anne, konteynerden bagirarak komsularindan yardim istedi.

Adiyaman Il Jandarma Komutanligi ekipleri baska bir asayis görevi için bulunduklari konteyner kentte kadinin çigliklarini duyunca hizlica harekete geçti. Uzman Çavus Cuma Yaman, kalbi durun bebege önce kalp masaji sonra suni solunum yaparak hayata döndürdü.

Kalp masaji ve suni solunum yapilan bebek nefes almaya basladigi esnada olay yerine gelen 112 acil saglik ekibi tarafindan Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.

Yaklasik 2 hafta boyunca Egitim ve Arastirma Hastanesi yogun bakim ünitesinde tedavisi süren bebek, yasam mücadelesini kaybetti. Bebek hastane morguna gönderildi. Morgdan alinan bebegin cenazesi daha sonra Adiyaman’da topraga verildi.

Kaynak: İHA