Gaziantep'te Bisiklet Kullanim Orani Her Geçen Gün Artiyor

Dünya Bankasi, EBRD’nin yesil sehri Gaziantep’te 77 kilometre uzunluga ulasan bisiklet yollarinin kullanim oranini yüzde 5’e çikarmak için Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ile “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalismasi Çalistayi” gerçeklestirdi.

Gaziantep'te Bisiklet Kullanim Orani Her Geçen Gün Artiyor
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, kentin çevre dostu ve saglikli yasam kültürünü gelistirerek, gelecege daha iyi bir dünya birakmak için Türkiye’deki örnek projelerini ilerletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda bisiklet yollari ve bisiklet dagitimi üzerine yogun bir çalisma yürüten Gaziantep Büyüksehir, kentteki yüzde 1’lik bisiklet kullanim oranini yüzde 5’e çikarmak için Dünya Bankasi ile masaya oturdu.

Dünya Bankasi sorumlulari; Erdem Ovacik, Blanca Maria Domine Chust, Lorena Sierra Valdivieso, Ali Bugra Barçin belediyedeki daire baskanliklarinin katilimiyla “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalismasi Çalistayi”ni gerçeklestirdi.

Çalistayda, bisiklet paylasim sistemi gelistirilmesi üzerine yerlestirilmis istasyonlar, sanal istasyonlar, pedalli bisikletler, elektrikli bisikletler için fayda maliyet analizi ve saha incelemesi yapildi.

Bisiklet kullanimini il genelinde yayginlastirma için bisiklet seridi iyilestirmeleri, bisiklet park etme iyilestirmeleri ve turistler için bisiklet binme konularina egilen Dünya Bankasi ve Gaziantep Büyüksehir, kentteki bisiklet kullanim oranini yüzde 5’e çikarmayi amaçliyor.

Dagitilan bisikletlerin sayisi 120 bini geçti

Bisiklet yollarinin kullanimini artirmak için her açilis merasiminde bisiklet kullaniminin önemine vurgu yapan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sehirdeki kanaat önderlerinin gençlere ve çocuklara örnek olmasinin öneminin sik sik altini çiziyor. Bu dogrultuda kent genelindeki araç kullaniminda bisikleti popüler bir ulasim araci kilmak amaciyla Büyüksehir Belediyesi, ögretmenler, din yetkilileri, muhtarlar, polisler ve sehirdeki esnaflar basta olmak üzere düzenli araliklarla gençlere ve çocuklara bugüne kadar toplamda 120 bin bisiklet dagitti.

Baskan Fatma Sahin, hareketli yasamin modern dünyada gün geçtikçe azaldigina dikkati çekerek, “Hayatimizdaki hareketliligi artirmak adina bisiklet kullanmak çok önemli. Bisiklet yollarinin kullanimini artirmak için elimizden geleni yapiyoruz. Biliyorum, ögrencilerimiz aile büyüklerini ve ögretmenlerini örnek aliyor. Bu nedenle biz çesitli meslek kollarina da bisiklet dagitiyoruz. Büyüklerimize bisiklet kullanmalarini rica ediyorum. Çünkü toplumdaki kanaat önderlerimiz bu konuda ne kadar yapici olursa gençlerimiz ve çocuklarimiz da bisikleti o kadar tercih eder” diye konustu.

Kaynak: İHA