Elektrikli Soba Faciasinda Hayatini Kaybeden Anne, Baba Ve Ikiz Çocuklari Topraga Verildi

Adana’da elektrikli sobanin devrilmesi sonucu çikan yanginda hayatini kaybeden anne, baba ve ikiz çocuklari gözyaslari içinde topraga defnedildi. Mezarlikta yakinlari, “Yeni evinize hos geldiniz” diyerek aileyi ugurladi. Ikiz çocuklardan Demir babasiyla, Kaan ise annesiyle ayni mezarliga defnedildi.

Elektrikli Soba Faciasinda Hayatini Kaybeden Anne, Baba Ve Ikiz Çocuklari Topraga Verildi
Olay, 1 Ocak günü Yüregir ilçesine bagli Köklüce Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, anne Nazan (34), baba Enis (39), 2 yasindaki ikiz kardesler Demir ve Kaan Lamba, gece yeni yila girdikten sonra elektrikli soba açik halde uyudu. Sabah saat 06.00 siralarinda bir komsu disari çiktiginda, Lamba ailesinin evinin yandigini görüp hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler kisa sürede müdahale edip yangini söndürdü. Içeri giren ekipler anne, baba ve ikiz kardesleri çikardi. Olay yerine gelen saglik ekipleri anne, baba ve ikiz kardeslere müdahale etti ancak dumandan zehirlenen anne, baba ve ikiz çocuklardan Kaan’in hayatini kaybettigi belirlendi. Durumu agir olan Demir Lamba’yi ise itfaiye ekiplerinin dakikalarca yaptigi kalp masaji hayata döndürdü. Demir Lamba, daha sonra Adana Sehir Hastanesine kaldirildi. 1 yasindaki Demir hastanede yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Adana Adli Tip Kurumu morguna otopsi için kaldirilan anne Nazan, baba Enis ve ikiz kardesler Demir ile Kaan Lamba’nin cenazeleri teslim alindi. Cenazeler çiftin evinin önüne getirilirken, yakinlari gözyaslarina boguldu.

Anne Nazan, baba Enis ve ikiz çocuklari Demir ile Kaan Lamba’nin cenazeleri mezarliga getirildiginde yakinlari “Yeni evinize hos geldiniz” diye agit yakti.

Cenaze namazinin ardindan Nazan’in annesi Selma Lamba ve diger yakinlari, “Sizden baska kimim var ki, senden baska kimim var ki, beni sensiz koyma” diye gözyaslarina boguldu.

Cenazeye çiftin geriye kalan çocuklarindan Irmak Lamba (7) katilirken, rahatsizlanan Bulut Lamba (9) ile dedesi Zihni Lamba katilamadi.

Yüregir ilçesine bagli Köklüce Mahallesi’nde baba Enis, oglu Demir ile anne Nazan ise oglu Kaan ile ayni mezarda topraga verildi.

Kaynak: İHA