Bingöl Devlet Hastanesinde Aksam Poliklinigine 3 Brans Daha Eklendi

Bingöl Devlet Hastanesinde yasanan yogun hasta trafigi nedeniyle bazi poliklinikler, mesai sonrasinda da hizmet vermeye baslamisti. Bu polikliniklere gastroentoloji, dahiliye ve genel cerrah branslari da eklendi.

Bingöl Devlet Hastanesinde Aksam Poliklinigine 3 Brans Daha Eklendi
Saglik Bakanliginca hayata geçirilen Beyaz Reform çerçevesinde, mesai disi poliklinik hizmetlerinin verilmesi Bingöl Devlet Hastanesinde devam ediyor. Özellikle kardiyoloji, ortopedi gibi yogun hasta bakan polikliniklerin ilk etapta hizmet verecegi aksam poliklinik uygulamasi ayrica radyoloji bölümünde de hayata geçirilmisti. Geçtigimiz hafta itibariyle poliklinik hizmetlerinin arttirilmasi adina yeni poliklinikler de mesai disinda hastalara hizmet vermeye basladi.

Özellikle randevu konusunda sikinti yasanan gastroentoloji, dahiliye ve genel cerrah branslari da bundan sonra aksam poliklinik hizmeti verecek.

Yapilan degisikliklerle daha önce belirlenen kural ve kaidelerin degistigini anlatan Bingöl Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Samet Tatli, "Bu dogrultuda hem hizmet veren hem hizmet alanlarin daha fazla fayda elde etmesi saglandi. Yeni uygulama ile vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu alanlardaki saglik hizmetleri, mesai disi saatlerde de olusturulan ekiplerimizle verilmeye baslandi. Zaten geldigimiz günden bu yana poliklinik sayimizi yüzde 40 oraninda arttirdik. Ilerleyen dönemlerde baska polikliniklerde de bu hizmeti sunacagiz" dedi.

Tatli, gündüz imkan bulamayanlarin da farkli zaman dilimlerinde muayene olabilme sansini yakalayabileceklerini vurguladi.

Mesai sonrasi çalisacak kliniklerdeki hizmet saatlerinin degisiklik gösterebildigini belirten Tatli, "Bazi kliniklerimiz 17.00-20.00, bazilari 17.00-22.00 arasinda olabiliyor. Yine bazi polikliniklerimiz bu saatlerde bir poliklinik bazilari ise dokuz poliklinik açabiliyor. Bu hem vatandaslarin hem hizmet verecek saglik ekibinin talebine göre degisebiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA