Baskan Altay Açiklamasi 'Hedefimiz Eski Sanayi Ve Karatay Sanayi'yi 2024 Sonunda Yeni Yerine Tasimak'

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptigi TOKI tarafindan sehre kazandirilacak Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi hizla yükselmeye devam ediyor.

Baskan Altay Açiklamasi 'Hedefimiz Eski Sanayi Ve Karatay Sanayi'yi 2024 Sonunda Yeni Yerine Tasimak'
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, yeni yilin ilk mesai gününde Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin tasinmasi için Aslim bölgesinde insaati süren Yeni Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Devam eden çalismalarla ilgili degerlendirmelerde bulunan Baskan Altay, yeni sanayi alaninda hummali bir çalisma yürütüldügünü belirterek, Konya’nin bir hayalini daha gerçeklestiriyor olmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.



“Konya’ya ve esnafimiza yakisir bir is oldu”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Konya Büyüksehir Belediyesi ve Toplu Konut Idaresi (TOKI) ile birlikte 2 bin 690 dükkan ve 134 ticari is yerinin insaatinin devam ettigini kaydeden Baskan Altay, “Insallah insaatimiz tamamlandiginda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde önceden hak sahipligi belirlenen vatandaslarimiz, kura yöntemine, dükkan büyüklüklerine göre yeni dükkanlarina tasinmis olacak. Insaatlarimizi 4 etapta yürütüyoruz. 3 etapta fiziki olarak gerçeklesme oranlari çok yüksek. Bir etapta da yüzde 40’lara yaklasmis durumdayiz. Insallah 2024 yili sonu gelmeden esnafimizi buraya tasimakla ilgili bir toplanti gerçeklestirdik. Ekipler yogun bir sekilde gayret ediyor. Hedefimiz insallah 2024 yili sonunda Eski Sanayi’yi ve Karatay Sanayi’yi bu yeni güzel dükkanlara tasiyabilmek. Burada hem esnafimiz uzun vadeli is yeri sahibi oldu hem de fiziki olarak Konya’ya ve esnafimiza yakisir bir is yeri insaatini gerçeklestirmis olduk. Emegi geçen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’miza ve TOKI’ye tesekkür ediyorum” açiklamalarini yapti.

“Konya rahat bir nefes alacak”

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin tasinmasiyla Konya’nin çok rahat bir nefes alacagini kaydeden Baskan Altay, “Mevcut yerde çok yogun bir kirlilikle ugrasiyoruz. Bir taraftan sehir merkezinde çok yogun bir trafik olusuyor. Ayrica fiziki mekanin zorlugundan dolayi hem gürültü hem de çevre kirliligi olusturan bir alani Konya sanayisinin gelistigi yeni bir alanda nezih yerlere tasimis olacagiz. Ayrica içinde çalisan esnafimizin mülkiyet sahibi olacagi bir yöntem olusturduk. Hem vergi levhasi olanlar hem de belli bir süre kalfa olarak baska bir is yerinde çalisan kalfalarimiz 8 yila varan vadelerle dükkan sahibi olma imkanina kavusmus olacak. Yeni sitede Konya’ya yakisir bir halde güzel bir ortam olustu. Sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Konya’nin hayallerini gerçeklestirmek için gece gündüz demeden çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA