Baskan Akkaya Açiklamasi 'Toplu Konutlarin Insasina En Kisa Zamanda Baslanacak'

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediye Baskani Salih Akkaya, ilçede insa edilecek yeni toplu konutlarinin en yakin zamanda baslanacagini söyledi.

Baskan Akkaya Açiklamasi 'Toplu Konutlarin Insasina En Kisa Zamanda Baslanacak'
Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Aksehir Ilçe Baskani Muammer Saglam, Ilçe Kadin Kollari Baskani Ayse Gülcü ve Ilçe Gençlik Kollari Baskani Ömer Can Akgünes ile birlikte; TOKI Emlak Dairesi Baskani Mehmet Akif Yakar’i ve Toplu Konut Projeleri ve Arastirma Dairesi Baskani Ahmet Kutlug Gayretli’yi ziyaret etti. Ziyaret sirasinda Aksehir’de insa edilecek yeni toplu konutlarla ilgili detaylar görüsüldü. Toplu Konut Idaresi Baskanliginin öncülügünde hayata geçirilecek Ilk Evim ve Ilk Evim Arsa Projesi, Dogrugöz Mahallesindeki devlete ait araziler üzerinde insa edilecek. Çalismalarin ardindan 350 sosyal konutun, 409 müstakil arsanin ve 45 müsterek arsanin hak sahibi vatandaslara teslim edilmesi planlaniyor.

"Imar Plani Revizyonlari TOKI’ye teslim edildi"

Konu ile ilgili bir açiklama yapan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Toplu Konut Idaresi Baskanligi’na gerçeklestirdikleri ziyaretin oldukça verimli geçtigini belirterek; “Dogrugöz Mahallemize Ilk Evim ve Ilk Evim Arsa Projesi kapsaminda yapilacak sosyal konutlar için gerekli imar plani revizyonlari belediyemiz tarafindan hizli bir sekilde tamamlanarak TOKI’ye teslim edildi. Tamamlanan imar planlari dogrultusunda TOKI, parselasyon islemlerine, projelendirme çalismalarina hiz verdi ve süreç tamamlanma asamasina geldi” dedi.



"Yeni konutlar yöresel mimariyle insa edilecek"

Parselasyon islemlerinin tamamlanmasiyla birlikte alt yapilari hazir arsalarin hizla teslim edilecegini ve konutlarin yapimina ivedilikle baslanacagini ifade eden Baskan Akkaya, "Yapilacak konutlar, Aksehir’in zengin tarihinden ilham alinarak ve yöresel mimariyle uyumlu bir sekilde tasarlanacak. Yeni konutlar, sadece modern yasamin gereksinimlerini karsilamakla kalmayacak, ayni zamanda sehrin tarihi dokusuna saygi duyacak bir estetikle hayata geçirilecek. Toplu Konut Idaresi Baskanligimiz ve Belediyemiz is birligiyle gerçeklesen bu proje, ilçemizin sosyal ve ekonomik açidan daha da güçlenmesine katki saglayacak. Bu vesileyle Aksehir’imize bu konudaki büyük katkilari için Milletvekilimiz Sayin Orhan Erdem beyefendiye tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA