Yalova'da Mavi Vatan'a 4 Yeni Güç

Yalova’nin Altinova ilçesindeki Sefine Tershanesinde “Yeni Deniz Platformlari Teslimat Töreninde konusan Milli Savunma Bakani Yasar Güler, "Savunma sanayimizin sagladigi teknolojik kabiliyetlerin bir araya gelmesiyle kahraman ordumuz, terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasina getirmistir" dedi. Insansiz hava araçlari gibi Marlin, insansiz deniz aranin da Türk donanmasina önemli katkilar saglayacagini belirten Güler, "Yerli ve milli silah sistemlerimizle teçhiz edilen sanli ordumuz, genis bir cografyada aktif roller üstlenirken müzakere masalarinin mimari ülkemiz küresel bir aktör haline dönüsmüstür" diye konustu.

Yalova'da Mavi Vatan'a 4 Yeni Güç


Yalova’da “Yeni Deniz Platformlari ile insansiz deniz araci Marlin’in hizmete alim törenine katilan Milli Savunma Bakani Yasar Güler, günün ilk saatlerinde Türkiye’nin bilim ve uzay alanindaki ilerlemesinin yeni bir adimina büyük bir gurur ve heyecanla sahitlik ettiklerini belirterek, "Ilk kez bir Türk vatandasimiz Hava Kuvvetlerimizin seçkin bir personeli olan Albay Alper Gezeravci, uzay bilim misyonumuz çerçevesinde uzay yolculuguna çikti. Bu yolculuk Türkiye Yüz yilinda gerçeklestirecegimiz uzay çalismalari için kiymetli ve tarihi bir adim olmustur. Bu vesileyle Albay Alper Gezeravci’ya ve onu takip edecek ufku genis Türk gençlerine basarilar diliyor, onlarin asil milletimizin umudu olarak ülkemizi çok daha ileriye tasiyacaklarina yürekten inaniyorum" dedi.



Türkiye’nin son yillarda savunma sanayinde önemli ilerlemeler gerçeklestirdigine dikkat çeken Güler,

"Bunun arkasindaki temel etken süphesiz ki sizin liderliginizde ortaya konulan güçlü siyasi irade ve savunma sanayine saglanan destektir. Her alanda tam bagimsiz Türkiye hedefiyle çiktigimiz bu yolda ülkemiz yerli ve milli kaynaklarimizi kullanarak baslattigi teknoloji hamlesiyle, basta savunma sanayi olmak üzere birçok platformda kendi kendine yeter bir konuma ulasmistir.

Nitekim yerli ve milli silah sistemlerimizle teçhiz edilen sanli ordumuz, genis bir cografyada aktif roller üstlenirken ülkemiz müzakere masalarinin mimari ve vazgeçilmez bir üyesi olarak uluslararasi alandaki etkisini arttirmis küresel bir aktör haline dönüsmüstür. Ayrica bugün kendi imkanlarimizla tasarlayip ürettigimiz ve sahada kendini kanitlayan sistemlerimizin uluslararasi ortamda da kabul görmesi ve her geçen gün marka degerini arttirmasi gurur vericidir. Bu yüksek seviyeye ulasmamizda zati aliniz engin belirleyici bir faktör olmustur" dedi.



"Savunma sanayimizin sagladigi teknolojik kabiliyetler ile kahraman ordumuz terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasina getirmistir"

Savunma sanayinin katkisinin Türk Silahli Kuvvetlerinin özellikle terörle mücadelede yurt içi ve sinir ötesindeki operasyonlarda elde ettigi basarilarda açikça görüldügünü ifade eden Güler, "Personelimizin kahramanligi ve savunma sanayimizin sagladigi teknolojik kabiliyetlerin bir araya gelmesiyle kahraman ordumuz harekat sahasinda büyük bir üstünlük saglamis ve terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasina getirmistir. Mehmetçigin karsisinda aciz kalan ve çaresizlige mahkum olan alçak teröristler son çirpinislarini vermektedirler.

Ancak teröre karsi sürdürdügümüz amansiz mücadelemizde maalesef sehitlerimizde oluyor. Acimiz büyük olsa da evlatlarimizin intikamini almak için kudretimiz daha büyük irademiz ve kararliligimiz ise tamdir. Bu vesileyle hain terör örgütünün son saldirilarinda sehit olan silah arkadaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar, kederli ailelerine bassagligi diliyorum" dedi.



Kutsal vatan topraklarini ve sinirlari teröristlerden korumaya çalisirken mavi ve gök vatandaki hak ve menfaatleri en iyi sekilde muhafaza etmek için faaliyetleri araliksiz olarak sürdürdüklerini dile getiren Milli Savunma Bakani Yasar Güler, "Bu kapsamda deniz ve hava gücümüzü daha da kuvvetlendirmek için büyük gayret sarf ediyor. Bugün de sahit oldugumuz üzere üstün gayretlerimizin karsiligini birer birer aliyoruz. Hizmete giren gemilerimiz ve insansiz deniz aracimiz, askeri ve sivil tersanelerimizin omuz omuza çalisarak ortaya koydugu basarinin en güzel örnekleridir. Bu gemilerimizle birlikte, deniz kuvvetlerimizin harekat kabiliyeti ve etkinligi daha da artacaktir. Ayni sekilde operasyonlarda yogun bir sekilde kullandigimiz insansiz hava araçlarimiz gibi Marlin, insansiz deniz aracimizda sanli donanmamiza önemli katkilar saglayacaktir. Savunma sanayi alaninda güçlü ve bagimsiz olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün degildir. Bu dogrultuda sürekli daha ileri gitmek ve sürekli daha gelismisini üretmek mecburiyetindeyiz. Elde edecegimiz her basariyi bir sonraki büyük ve güçlü adimin öncüsü olarak görüyoruz. Çok iyi biliyoruz ki basari bir yolculuktur. Bir varis noktasi degildir. Cumhuriyetimizin ikinci asrinda basladigimiz bu kutlu yolculukta sizin liderliginizde ve Türkiye Yüz Yili hedeflerimiz dogrultusunda ecdadimiza yakisir yeni basarilari tarihimizin altin sayfalarina yazdirmak en büyük hedefimizdir. Bu anlayisla Milli Savunma Bakanligi olarak yerli ve Milli sanayimizin gelistirilmesi dahil ülkemizin ve asil milletimizin bekasi için gece gündüz demeden çalismaya, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edecegiz" diye konustu.

Güler sözlerini su sekilde sürdürdü; "Ayrica 34 yil önce 20 Ocak tarihinde hür ve bagimsiz Azerbaycan için Bakü’de barisçil bir sekilde gösteri yaparken acimasizca katledilerek sehadet makamina ulasan can kardeslerimizi rahmetle yad ediyorum. Sizleri bir kez daha saygiyla selamliyorum. Kahraman bahriyelilerimize de diyorum ki, denizleriniz sakin, provaniz neta, yolunuz ve bahtiniz açik olsun."
Kaynak: İHA