'Terörle Mücadelede TBMM'nin Tavizsiz Destegine Dair TBMM Karari' Resmi Gazete'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Terörle Mücadelede TBMM’nin Tavizsiz Destegine Dair Karar Resmi Gazete’de yayimlandi.

TBMM Genel Kurulunda Terörle Mücadelede TBMM’nin Tavizsiz Destegine Dair Bildiri onaylanarak kabul edildi ve alinan karar Resmi Gazete’de yayimlandi. Kararda sunlar kaydedildi:

“Irak’in kuzeyinde Pençe-Kilit Harekati bölgesinde, 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sizmaya çalisan teröristlerle çikan çatismada, 9 kahraman askerimiz; Piyade Üstegmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuslar Serkan Sayin, Ahmet Köroglu ve Hakan Gün, Piyade Sözlesmeli Erler Kemal Batur, Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez, Istihkam Sözlesmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin vatan aski ile sehadet serbetini içmislerdir. Sehitlerimiz hepimizin evladi, bu memleketin gururudur. Gazi Meclis olarak sehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve sehitlerimizin kederli ailelerine bassagligi diliyoruz. Saldirida yaralanan kahraman askerlerimize acil sifalar diliyoruz. Bu menfur terör saldirisini gerçeklestirenler bunun karsiligini kuskusuz ki agir bedellerle ödemislerdir ve ödemeye devam edeceklerdir. Terör hiçbir zaman hedefine ulasamayacaktir. Türk milletinin teröre asla boyun egmeyecegini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenligine tehdit olusturan basta PKK/YPG/PYD ve DEAS olmak üzere tüm terör örgütleriyle içeride ve disarida kararlilikla mücadele edecek güç ve kudrete sahip oldugunu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Kendi baskentlerinde Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin propaganda araçlarina, elebaslarinin barinmasina, finans, eleman ve silah teminine sessiz kalan ve hatta destek olan devletlerin terörle mücadelede samimiyetlerini de sorguluyor, çifte standartli yaklasimlarini sona erdirmeleri gerektigini bir kez daha önemle hatirlatiyoruz. Basta komsu ülkeler olmak üzere diger ülke parlamentolari ve uluslararasi kuruluslardan Türkiye’ye yönelik terör eylemlerine karsi net ve tavizsiz bir tutum sergilemelerini beklemekteyiz. Bütün dünya bilmelidir ki; son terörist etkisiz hale getirilinceye, terör kaynaginda kurutuluncaya ve terörün arkasindaki tüm destekler ortadan kaldirilincaya kadar mücadelemiz tavizsiz bir sekilde sürecektir. Milli iradenin tecelligahi olan Gazi Meclisimiz bu sürecin yakindan takipçisi olmaya devam edecektir”
Kaynak: İHA