Jandarma Bölücü Hainlerin Inlerini Dagitti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kirsalda kis aylarinda eylem yapmak amaciyla magara ve siginaklara sakladiklari çesitli silah, mühimmat ve patlayicilarin yok edilmesine yönelik 72 tim ve 981 jandarma personelinin katilimiyla "Kahramanlar-44" operasyonlarinin gerçeklestirildigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kirsalda kis aylarinda eylem yapmak amaciyla magara ve siginaklara sakladiklari çesitli silah, mühimmat ve patlayicilarin yok edilmesine yönelik 72 tim ve 981 jandarma personelinin katilimiyla "Kahramanlar-44" operasyonlarinin gerçeklestirildigini belirtti.

"Teröristlerin inlerini bir bir baslarina yikiyoruz, yikmaya da devam edecegiz" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonlarin ayrintilarini su sekilde paylasti:

"Jandarma Genel Komutanligi TEM Daire Baskanligi ve Istihbarat Baskanligi koordinesinde; 7 ilde magara ve siginaklara yönelik gerçeklestirilen operasyonlarda 18 barinma alani imha edilerek çok sayida el bombasi, kara mayini, EYP düzenegi ve mühimmat ele geçirildi. Bingöl, Hatay, Siirt, Sirnak, Giresun, Diyarbakir ve Tunceli’de Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Koruculari ve J-SIHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin katilimiyla Kahramanlar-44 operasyonu düzenlendi.

Belen, Dörtyol, Genç, Pervari, Sirnak-Merkez ve Güçlükonak, Yaglidere ve Lice ile Mazgirt kirsalinda düzenlenen operasyonlar neticesinde; roketatar silahi, roketatar mühimmati ve sevk fisegi, dürbünlü makineli tüfek, tabanca, anti-personel kara mayini, çok sayida mühimmat, dürbün, telsiz, el yapimi patlayici ve bombali tuzakla eylem yapmak için 1 kilo 250 gram C3 plastik patlayici madde, 2 kilo 300 gram patlayici madde, 51 adet kablosuz fünye, 1 adet sinyal güçlendirici, 230 metre kablo, 7 metre infilakli fitil, 16 adet el yapimi patlayici madde düzenegi, 2 adet elektronik atesleme kumandasi ve 43 adet tüp ile çok sayida mutfak, saglik ve yasam malzemeleri ele geçirildi. Terör örgütünün kis aylarinda lojistik amaçli kullanmak ve eylem yapmak için hazirladigi siginaklar tek tek tespit edilip imha edildi.

Kahraman Jandarmalarimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarina tas degdirmesin. Yilin 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlilikla devam edecek."
Kaynak: İHA