Ingiltere Krali Charles, Prostat Ameliyati Olacak

Buckingham Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, Ingiltere Krali III. Charles’in önümüzdeki hafta prostat ameliyati olacagi duyuruldu.

Ingiltere Krali Charles, Prostat Ameliyati Olacak
Buckingham Sarayi, Ingiltere Krali III. Charles’in saglik durumu hakkinda açiklama yapti. Saray tarafindan yapilan açiklamada, Kral Charles’in prostat büyümesi nedeniyle önümüzdeki hafta ameliyati olacagi duyurularak, 75 yasindaki Kral Charles’in saglik durumunun iyi oldugu ve söz konusu ameliyat "düzeltici bir prosedür" olarak nitelendirildi. Açiklamada "Her yil binlerce erkek gibi Kral da prostat büyümesi nedeniyle tedavi görecek" denildi.

Galler Prensi William’in esi Prenses Kate’in karninda ameliyat oldugu açiklanmisti

Kral Charles’in ameliyatina iliskin açiklama bugün Kraliyet Ailesi’nin saglik durumuna iliskin yapilan ikinci açiklama oldu. Kral Charles’in oglu Galler Prensi William’in esi Prenses Kate’in de dün karninda ameliyat oldugu açiklanmis, yaklasik iki hafta hastanede kalacagi belirtilmisti. Ameliyatin ne için yapildigi resmi olarak açiklanmamisti. Bir kraliyet kaynagi, ameliyatin kanser ile ilgili olmadigini belirtmis, Prenses Kate’in tamamen iyilesmesinin iki ila üç ay sürmesinin beklendigini ve taburcu olduktan sonra Windsor’daki evine dönecegini açiklamisti.
Kaynak: İHA