Galler Prensi William'in Esi Kate Geçirdigi Ameliyatin Ardindan 2 Hafta Hastanede Kalacak

Ingiltere Krali III. Charles’in oglu Galler Prensi William’in esi Prenses Kate’in ameliyat oldugu ve yaklasik 2 hafta hastanede kalacagi duyuruldu.

Galler Prensi William'in Esi Kate Geçirdigi Ameliyatin Ardindan 2 Hafta Hastanede Kalacak
Ingiltere Krali III. Charles’in oglu ve tahtin varisi konumunda olan Galler Prensi William’in esi Prenses Kate’in dün Ingiltere’nin baskenti Londra’daki Londra Klinigi’nde karnindan ameliyat oldugu açiklandi. Kensington Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, Prenses Kate’in ameliyatinin planli oldugu ve basarili geçtigi aktarilarak, Prenses Kate’in yaklasik 2 hafta hastanede kalacagi belirtildi.

Prenses Kate’in tamamen iyilesmesi 2 ila 3 ay sürecek

Ameliyatin ne için yapildigi resmi olarak açiklanmazken, bir kraliyet kaynagi, ameliyatin kanser ile ilgili olmadigini belirtti.

Kaynak, esi Prenses Kate’in tamamen iyilesmesinin 2 ila 3 ay sürmesinin beklendigini ve taburcu olduktan sonra Windsor’daki evine dönecegini açikladi.

Kaynak, "Galler Prensesi bu açiklamanin olusturacagi ilgiyi takdir ediyor. Kamuoyunun, çocuklari için mümkün oldugunca normalligi sürdürme arzusunu ve kisisel tibbi bilgilerinin gizli kalmasi istegini anlayacagini umuyor" dedi.

William ve Kate’in önümüzdeki aylarda uluslararasi seyahat etmeleri beklenmedigini aktaran kaynak, "Galler Prensesi, yaklasan etkinliklerini ertelemek zorunda kaldigi için ilgili herkesten özür diliyor. Mümkün olan en kisa zamanda, mümkün oldugunca çok sayida randevuyu yeniden düzenlemek için sabirsizlaniyor" dedi.

Bilinen herhangi bir hastaligi olmayan 42 yasindaki Prenses Kate’in, 2 erkek ve 1 kiz çocugu bulunuyor.
Kaynak: İHA