Eski ABD Baskani Trump Bir Kez Daha Hakim Karsisina Çikti

Eski ABD Baskani ve is adami Donald Trump, eski dergi yazari E. Jean Carroll’un açtigi “zarar tazminati” davasi kapsaminda New York’ta hakim karsisina çikti. Ilk durusma taraf avukatlarinin açilis konusmalariyla sona erdi.

Eski ABD Baskani ve is insani Donald Trump, eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un açtigi “zarar tazminati” davasi kapsaminda Manhattan federal mahkemesine gelerek gönüllü olarak hakim karsisina çikti. Cinsel saldiri iddialariyla ilgili 2019 yilinda yaptigi karalayici açiklamalar nedeniyle Trump’in ne kadar tazminat ödemesi gerektigine karar vermek üzere yapilan ilk durusmada Carroll da hazir bulundu. Carroll’un avukati Shawn Crowley, yaptigi açilis konusmasinda daha önce Trump’in Carroll’a cinsel saldirida bulunduguna karar verildigini söyledi.

“Donald Trump, E. Jean Carroll’a cinsel saldirida bulundu. Bir aksam onu bos bir magazada yalniz yakalamayi basardi ve ona cinsel saldirida bulundu. Bu bir gerçek” diyen Crowley “Bu gerçek kanitlandi ve su anda tam da sizin oturdugunuz koltuklarda oturan bir jüri bunun yasandigina karar verdi” ifadelerini kullandi. Trump’in konu hakkinda yaptigi açiklamalarin müvekkilini zor durumda biraktigini savunan Crowley, Trump’in Carroll’un itibarini zedeledigini ve “hayatinin her gününü onun takipçilerinden aldigi nefret ve tehdit mesajlarindan korkarak yasamasina” neden oldugunu ifade etti.

Ilk durusma açilis konusmalari ile sona erdi

Donald Trump’in avukati Alina Habba ise, E. Jean Carroll’un cinsel saldiri iddialarini ortaya atmasindan bu yana kariyerinde ilerleme kaydettigini söyledi.

Carroll’in Trump’in bazi ifadelerini “talih kusuna” çevirmeye çalistigini iddia eden Habba, Carroll’un dava sayesinde yeniden ilgi odagi haline geldigine dikkat çekti.

Davanin ilk durusmasi açilis konusmalarinin ardindan sona ererken, Trump önümüzdeki hafta yapilacak ön seçimler öncesinde New Hampshire’da düzenlenecek bir etkinlige katilmak üzere mahkemeden ayrildi. Esi Melania Trump’in annesinin cenaze töreni nedeniyle Persembe günkü durusmayi kaçiracagini açiklayan Trump, Türkiye saati ile çarsamba günü yapilacak olan durusmaya katilip katilmayacagini ise belirtmedi.

Tazminat miktari belirlenecek

Eski ABD Baskani ve is insani Donald Trump, eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un daha önce açtigi davada “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmustu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardindan cinsel saldiri iddialariyla ilgili 2019 yilinda yaptigi karalayici açiklamalar nedeniyle Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminati” davasi açmisti. Manhattan Federal mahkemesi yargici Lewis Kaplan daha önce yaptigi açiklamada, Caroll tarafindan açilan yeni davada jürinin sadece Trump’in ne kadar tazminat ödeyecegine karar verecegini belirtmisti.
Kaynak: İHA