10 Ilde FETÖ'ye Yönelik Es Zamanli Olarak Gerçeklestirilen 'Kiskaç-4' Operasyonlarinda 32 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 10 ilde FETÖ’ye yönelik es zamanli olarak gerçeklestirilen "Kiskaç-4" operasyonlarinda 32 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 10 ilde FETÖ’ye yönelik es zamanli olarak gerçeklestirilen "Kiskaç-4" operasyonlarinda 32 süphelinin yakalandigini kaydetti.

"Milli irademize darbe yapmaya yeltenen FETÖ’cülerle mücadelemiz kararlilikla devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili su bilgileri verdi:

"Emniyet Genel Müdürlügü Terörle Mücadele Daire Baskanligi koordinesinde; Il Emniyet Müdürlüklerince, FETÖ’ye yönelik 10 ilde gerçeklestirilen ’Kiskaç-4’ operasyonlarinda,

haklarinda sorusturma yürütülen FETÖ mensuplarinin gözaltina alinmamak ya da tutuklanmamak için örgüte yardim eden sahislarin adlarina ev kiraladiklari ve bu ’gaybubet evlerinde’ desifre olmamak amaciyla gruplar halinde ikamet ettikleri tespit edilen 2 ev sahibi ve 4 aranan FETÖ üyesi süpheli Istanbul Emniyet Müdürlügü Istihbarat Sube Müdürlügü ve Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan operasyonla yakalandi. Örgütün sözde ’Askeri Mahrem Yapilanmasi’ içerisinde faaliyette bulunan, ankesörlü telefonlarla iletisim kurduklari tespit edilen Konya merkezli Ankara, Istanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balikesir, Tokat ve Afyonkarahisar olmak üzere 9 ilde gerçeklestirilen operasyonlarda 11 süpheli yakalandi. Örgütün sözde ’GATA Yapilanmasi’ içerisinde faaliyette bulunduklari tespit edilen Ankara ve Bursa’da gerçeklestirilen operasyonlarda 4 süpheli yakalandi. Örgüt içerisinde çesitli meslek gruplarinda faaliyet yürüten ve Bank Asya’da hesap artirim kayitlari bulundugu tespit edilen sahislarin yakalanmasina yönelik Balikesir’de gerçeklestirilen operasyonda 5 süpheli yakalandi. Örgüt içerisinde faaliyette bulundugu tespit edilen Aydin’da gerçeklestirilen operasyonda 1 süpheli yakalandi. Ayrica, ’Silahli Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ)’ suçundan hakkinda yakalama emri bulunan sahislarin yakalanmasina yönelik Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaras’ta düzenlenen operasyonlarda toplam 5 süpheli yakalandi. Operasyonlarda, çok miktarda döviz, altin ve Türk Lirasi, tabanca ve çok miktarda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonlari gerçeklestiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin. Aziz Milletimizin duasi ve destekleriyle terör örgütleri ve onlarin is birlikçilerinin nefeslerini kesecegiz."
Kaynak: İHA