Atatürk'ün Osmaniye'ye Gelisinin 99. Yil Dönümü Kutlandi

Osmaniye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelisinin 99’uncu yil dönümü kutlandi.

Atatürk'ün Osmaniye'ye Gelisinin 99. Yil Dönümü Kutlandi
Devlet Demir Yollari Tren Istasyonu’ndaki törende Atatürk’ün temsili karsilanmasi gerçeklestirildi.

Izciler tasidiklari Türk bayragini, Osmaniye Valisi Erdinç Vali Yilmaz’a takdim ettiler. Vali Erdinç Yilmaz ise al bayragi öperek teslim aldi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halkoyunlari Toplulugu gösterisini sundu. Remzi Özer Yatili Bölge Ortaokulu ögrencilerinden Rüstem Mert Kiraç, “Bir tutkudur Mustafa Kemal” isimli siirini okudu. Osmaniye Belediyesi Mehteran Birligi’nin konserinin ardindan 21 pare top atisi gerçeklestirildi.

Tren garindaki törenin ardindan protokol üyeleri ile vatandaslar, Garnizon Komutanligi bandosu esliginde Devlet Bahçeli Meydani’nda bulunan Atatürk Aniti’na yürüdü.

Atatürk Aniti’na çelenk sunumunun ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla Vali Yilmaz tarafindan seref defteri imzalandi. Vali Erdinç Yilmaz, seref defterine söyle yazdi:

“Bugün topragin bereketiyle yogrulan, sehitler diyari Osmaniye’mizi ziyaretinde, halkimiz tarafindan büyük bir cosku ve sevgi ile karsilanarak, onurlandiran; Türk milletinin yüksek vasiflarina güvenen, kazanilan her türlü zaferin milletin eseri oldugunu ifade eden Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize tesriflerinin 99. yil dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Tarih boyunca esaret görmemis, hürriyetin timsali olan kadirsinas milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan baslattigi Milli Mücadele’ye var gücüyle destek vermis, neticesinde Atatürk’ün önderliginde Cumhuriyetimizi kurmustur. Atatürk, Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyet’in ilanindan sonra sik sik vatandaslarimiz ile diyalog kurmus, yurdun her kösesine ziyaretlerde bulunmus; bilhassa Osmaniye’ye tesrif buyurduklarinda, bu topragin yigit ve mert insanlarini görünce tekrar ziyarette bulunmak istemislerdir. Osmaniyeli hemsehrilerimin bundan 99 yil önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gösterdigi derin hürmet ve sevgi içerisinde sehrimizi ziyareti ve iltifatiyla çok anlamli bir karsilik buldugunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bu duygu ve düsüncelerle; Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’mizi tesriflerinin 99. yilini kutluyor, basta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaslarini ve aziz sehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, sizleri sevgi ve saygiyla selamliyorum. Ne mutlu 99 yil önce bugün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle karsilayan hemsehrilerime, Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”
Kaynak: İHA