Ordu Sehidi Son Yolculuguna Ugurlandi

Irak’in kuzeyinde sehir düsen Ordulu Istihkam Sözlesmeli Er Murat Atar, memleketinde son yolculuguna ugurlandi.

Ordu Sehidi Son Yolculuguna Ugurlandi
Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan yapilan sizma girisiminde çikan çatismada 9 asker sehit oldu. Ordu nüfusuna kayitli Istihkam Sözlesmeli Er Murat Atar da (22) çatismada sehit düstü. Atar’in cenazesi dün (13 Ocak) Sirnak’ta yapilan askeri törenin ardindan ayni gün Samsun-Çarsamba Havalimani’na getirildi.

Sehit Atar’in cenazesi Samsun-Çarsamba Havalimani’nda askeri törenle karsilandi. Sehidin ailesi ve yakinlari gözyaslarina hakim olamadi. Askeri törenle karsilanan sehidin cenazesi daha sonra dualar esliginde Ordu’nun Ünye ilçesine götürüldü.

Bugün Ünye Devlet Hastanesi’nden alinan sehidin naasi, memleketi Ikizce ilçesine getirildi.

Burada evinden alinan helallik sonrasi Merkez Camii’nde ögle namazini müteakip tören düzenlendi.

Sehidin yakinlari burada gözyasi döktü. Sehit Murat Atar, burada kilinan cenaze namazinin ardindan Bolluk Mahallesi’nde topraga verildi.



Babasi trafik kazasinda hayatini kaybetmisti

Öte yandan, Selma ve Vahip Atar çiftinin 4 çocugundan birisi olan sehit Murat Atar’in babasinin 2021 yilinda motosiklet kazasinda hayatini kaybettigi ögrenildi.

Sehidin cenaze törenine Ticaret Bakan Yardimcisi Sezai Uçarmak, Ordu Valisi Muammer Erol, AK Parti Ordu Milletvekilleri Mahmut Özer, Ibrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Sanlitürk, IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Samsun Garnizon Komutani Tümgeneral Davut Ala, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, bazi kaymakamlar ve ilçe belediye baskanlari, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA