Uzmanlardan Ailelere 'Mevsimsel Grip' Uyarisi

Çocuk Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Mustafaoglu, sonbahar ve kis aylarinda viral solunum yolu enfeksiyonlarinin daha sik görüldügünü belirterek, “Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarimizdan sik sik el yikamayi, teneffüslerde siniflarin havalandirilmasi ve toplu alanlarda maske takmayi öneriyoruz” dedi.

Uzmanlardan Ailelere 'Mevsimsel Grip' Uyarisi
Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Mustafaoglu, kis aylarinda çocuklarda viral üst solunum yolu enfeksiyonlarinda artis gözlemlendigine dikkat çekti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarinin tüm hastaliklardan korunmak için önemli oldugu ifade eden Dr. Mustafaoglu, çocuklarda yüksek ates, solunum ve beslenme sorunu olmasi durumunda ailelerin doktora basvurmasini önerdi.

Çocuk Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Mustafaoglu, üst solunum yolu enfeksiyonlarinin mevsimsel bir döngü tasidigini belirtti.

Sonbahar ve kis aylarinda daha çok üst solunum yolu enfeksiyonunun görüldügünü ifade eden Dr. Mustafaoglu, “Çocuklarimizin okula gitmesiyle ve kapali alanda daha çok vakit geçirmesinin baslamasiyla semptomlarini daha sik görmekteyiz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarinda en sik etken viral etkenlerdir. Bakteriyel etkenleri daha arka planda görmekteyiz. Hastalarimizda etkenlere yönelik farkli semptomlar görmekteyiz. Bunlar burun akintisi, gözlerde akinti, kas agrisi, halsizlik, beslemede azalma gibi semptomlar olarak karsimiza çikmaktadir. Bu gibi durumlarda ailelerimiz evde çocuklara destek tedavisi uygulayabilmektedir. Hastalarimizda eger 3 günden uzun süren ates, beslenmede azalma ve sulunum sikintisi dedigimiz sik nefes alma durumu olursa hastaneye basvurmalarini öneriyoruz” dedi.

Mevsimler grip olarak adlandirilan influenza ve solunum sinsityal virüsünün (RSV) hastalarda daha çok görüldügünü dile getiren Mustafaoglu, “Evde ateslenme, solunum ve beslenme sorunu olursa ailelerden doktorlara basvurmayi öneriyoruz. Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarimizdan sik sik el yikamayi, teneffüslerde siniflarin havalandirilmasi ve toplu alanlarda maske takmayi öneriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA