Sessizlik Haritalar Istanbul'da Begeniye Sunuldu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Resim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Yilmaz, Istanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “Sessizlik Haritalari” adli kisisel sergisini açti.

Sessizlik Haritalar Istanbul'da Begeniye Sunuldu
Serginin açilisinda çesitli meslek profesyonelleri, akademisyenler, ögrenciler basta olmak üzere sanatseverler, sergiyi ziyaret ederek eserler hakkinda degerlendirmede bulundular.

Sergi açilisinda konusan Doç. Dr. Burhan Yilmaz, “Gri tonlardaki manzara dizisinin sunuldugu tuvallerden olusan bu sergide, sessizlikle ilgili olarak deneyimlenen bir dizi cografi konumun bilgisinin, resimlerin dizilisinde uygulanmasiyla bir deneme gerçeklestirilmektedir. Bu noktadan hareketle bu resimler, birer tablo olmasinin yani sira bir deneyim nesnesi konumuna getirilmistir. Uzak dag doruklarini, yerlesim yeri disindaki issiz manzaralari ve dag baslarinda sehirlerin kiyisinda kalmis su depolari gibi islevi tarafindan biçimlendirilmis binalarin izdüsümleri olarak siralanan bu gri tablolar, sessizligi arz edecek bir tenhalik içeriyor” ifadelerini kullandi.

“Sessizlik Haritalari” adli sergi, 15 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açik olacak.
Kaynak: İHA