Israil Gazze Seridi'nde Yerlesim Bölgelerini Vurdu Açiklamasi 44 Ölü

Israil’in Gazze Seridi’nde yerlesim bölgelerini hedef aldigi saldirilarda 44 Filistinli hayatini kaybetti.

Israil Gazze Seridi'nde Yerlesim Bölgelerini Vurdu Açiklamasi 44 Ölü
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 98 gündür devam ediyor. Saldirilarini arttiran Israil ordusu, Han Yunus, Deir Al-Balah, Zawaida bölgesi, Nuseyrat ve Bureij mülteci kamplarini vurdu.

Israil savas uçaklarinin Deir el-Balah’taki bir evi hedef almasi sonucu 5 kisi hayatini kaybetti. Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde ise Israil’in farkli noktalara düzenledigi saldirilarda 30 kisinin öldügü belirtildi. Yerel kaynaklar tarafindan yapilan açiklamaya göre Israil hava kuvvetleri, yaralilari ve cansiz bedenleri almak için olay yerine ulasmaya çalisan ambulans ve kurtarma ekiplerini de hedef aldi.

Israil ordusu, gece saatlerinde Refah kentinin dogusunda bir konutu da vurdu. Düzenlenen hava saldirisinda aralarinda bir bebegin de bulundugu 9 sivilin hayatini kaybettigi, çok sayida kisinin ise yaralandigi belirtildi.

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan dün yapilan açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ne gerçeklestirdigi saldirilarda can kaybinin 23 bin 357’ye yükseldigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA