Elazig'a 800 Yatakli Deprem Izolatörlü Hastane

Elazig Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, nisan ayinin sonu veya mayis ayinin basinda 800 yatakli deprem izolatörlü hastanenin ihaleye çikacagini belirtti.

Elazig'a 800 Yatakli Deprem Izolatörlü Hastane
Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, göreve gelmesinin ardindan 3 yil içerisinde yapilan hizmetleri anlatti. Kampüsteki sosyal tesislerde açiklamalarda bulunan Rektör Göktas, “Firat Üniversitesi’nde su anda 17 fakülte var. 4 lisansüstü egitim veren enstitümüz, 3 yüksekokulu ve 9 tane de meslek yüksekokulumuz var. 82 ön lisans ve 44 de lisans programi olmak üzere Türkiye’nin en büyük, en iyi egitim ve ögretim veren ve arastirma faaliyetlerine ciddi anlamda yogunlasmis Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasindan birisi haline gelmisiz. 4 fakülte ile basladigimiz bu yolculukta su anda Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi haline gelmeyi basarmisiz. Teknokentlerin gelisimi kentlerin sanayisinin gelisimiyle paralel oluyor. Eger sehrinizde teknolojik sanayide çok bir gelisme yoksa teknokent de o alanda biraz sönük kaliyor ama bizim ilimizdeki sanayinin son yillarda gelismesi bizim teknokenti de etkiliyor. Teknokentimiz bölgede genellikle ilk üç siraya giriyor. Orada özellikle yazilim firmalari daha çok çalisiyor. Uzaktan bakanlar, ’Bu bina ne ise yariyor?’ diyenler oluyor fakat biz teknokent üzerinden toplam ihracatimiz 2021 yilinda 3,6 milyon dolar, cirosu ise 331 milyon liradir. Yani orada çok güzel program yazan arkadaslarimiz var. Üniversitemizde de dijital dönüsüm ofisi kurduk. Yaklasik 10 milyon civarinda baskalarina para ödeyip paket program satin almamiz gerekiyordu ama dijital dönüsüm ofisini kurarak, orada genç kardeslerimiz hem bize ürettiler hem de ürettiklerini baska üniversitelere satmaya basladik” dedi.



’’800 yatakli yeni hastane ihaleye çikacak’’

Firat Üniversitesi Hastanesinin yaklasik 40 yillik bir hastane oldugunun altini çizen Rektör Göktas, ’’O zamanki teknoloji ve insaat standartlari ile yapilmis. Ben göreve basladigimdan itibaren bütün çabamizi oraya harciyoruz ama hiçbir zaman hakli olarak insanlarimizi mutlu edemiyoruz. Hastane artik ömrünü doldurmus. Yasanan depremlerde de hasar aldi. Ama oradaki bütün hasarlari enjeksiyon ve karbon fiberlerle güçlendirdik ve hizmetine devam ediyor. Fakat bildiginiz gibi Strateji Bütçe Baskanligi tarafindan bize 800 yatakli yeni bir hastane verildi.

Insallah bu hafta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzasindan geçecek. Insallah 800 yatakli hastane bir bütün olarak ihaleye çikacak. Proje süreci ihalesine göre insallah nisan ayinin sonu, en geç mayis ayinin içerisinde hastanemizin ihalesine çikacagiz. 800 yatakli deprem izolatörleri olan zemin arti 5 kat seklinde bir hastane olacak. 3 yilda yaptigimiz yatirimlarin maliyeti, yani hastane binamiz, amfi binamiz, idari bilimler binamiz, dis hekimligi binamiz, yazilim bilisim AR-GE merkezimiz ve merkez arastirma laboratuvarlarimiz bunlarin hepsini topladigimizda bugünkü parayla 12 milyar liralik 3 yilda yatirim kazandirdik. Bizim hastane binamiz yapildiginda ne kadar çikar bilmiyorum ama Strateji Bütçe Baskanliginin insaat birim fiyatlari var. Biz o fiyatlari dikkate aldigimiz zaman yaklasik 12 milyar liralik bir yatirimi ilimize kazandirdik. Insallah bu da bitince üniversitemiz biraz daha nezih olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA