Buzagi Satmaya Gelip, Dehseti Yasadilar

Samsun’dan Mugla’nin Bodrum ilçesine 16 buzagiyi satmak için getiren 3 kisi, silah zoruyla darp edildi, getirdikleri buzagilara el konuldu. Buzagilarla birlikte Bodrum’dan kaçmaya çalisan 7 saldirgan jandarma tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

Buzagi Satmaya Gelip, Dehseti Yasadilar
Samsun’da yasayan Recep T.G., Hakan E. ve Sefa E., 16 buzagiyi satmak için Bodrum’a geldi. Iddiaya göre, 3 kisi satis için I.A. ile telefonda konusarak anlasma sagladi. 3 kisi anlastiklari kisiyle Türkbükü’nde bulustu. I.A. mandiralarin Cennet Koy mevkiinde oldugunu dile getirerek Recep T.G., Hakan E. ve Sefa E.’yi buzagilarla birlikte Cennet Koy’a götürdü. Buzagi saticilarini, Cennet Koy’da I.A. ve orada bekleyen silahli bir grup A.Ç., M.Ç., D.K.,Y .A., H.A. ve H.D. karsiladi. Samsun’dan gelen 3 kisi, burada silah ve biçak zoruyla darp edilip telefonlari alindi. Saticilari ölümle tehdit eden 7 kisilik grup, buzagilari kendi araçlarina yükleyip bölgeden uzaklasti.

Jandarma kisa sürede yakaladi

Kendi imkanlari ile karakola giden saticilarin ihbari üzerine Bodrum Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri çalisma baslatti. Aydin’a gitmek üzere yola çikan süpheliler, Güvercinlik Jandarma Karakol Komutanligi ekiplerince yakalandi.

Bodrum’dan kaçirilmaya çalisilan 16 buzagidan 2’sinin açlik ve soguk nedeniyle bitkin düstügü belirlendi. Yardim istenmesi üzerine Bodrum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri hayvanlara müdahale etti anca 2 buzagi, yapilan tüm müdahalelere ragmen telef oldu.

Öte yandan Aydin’da yasayan süphelilerin daha önce buzagi saticilarindan yine hayvan aldiklari ve aldiklari hayvanlarin öldügü gerekçesiyle böyle bir olay gerçeklestirdikleri iddia edildi. Sahislar, buzagi saticilarinin süphelenmemesi için saticilari Aydin yerine Bodrum’a çagirdiklari ögrenildi. Öte yandan, 7 süphelinin emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi belirtildi.

Olayda kullanilan çok sayida tabanca ve biçak ele geçirildi.
Kaynak: İHA