Terör Örgütü Es-Sebab BM'ye Ait Helikopteri Ele Geçirdi

Terör örgütü Es-Sebab, Somali’de teknik ariza nedeniyle acil inis yapan Birlesmis Milletler’e (BM) ait helikopteri ele geçirerek, en az 6 kisiyi rehin alindi.

Terör Örgütü Es-Sebab BM'ye Ait Helikopteri Ele Geçirdi
Somali’de BM’ye ait helikopter, terör örgütü Es-Sebab tarafindan ele geçirildi. Helikopterin teknik bir ariza nedeniyle Galgudud bölgesindeki Gadoon köyü yakinlarina acil inis yaptigi ve helikopterde yolcu ve mürettebattan olusan 9 kisinin bulundugu açiklandi.

Baskent Mogadisu’daki bir BM yetkilisi ve Galgudud bölgesinden üst düzey yetkili Mohamed Abdi Adan, helikopterin terör örgütü Es-Sebab tarafindan ele geçirildigini dogruladi. BM yetkilisi, helikopterde bulunan 6 kisinin terör örgütü tarafindan rehin alindigini, 2 kisinin ise kaçtigini belirterek, "Bir sonraki duyuruya kadar civardaki tüm BM uçuslari geçici olarak durduruldu" dedi.

Somali ordusundan Binbasi Hassan Ali yaptigi açiklamada, helikopterin Beledweyne sehrinden havalandiktan kisa bir süre sonra arizayla karsilastigini belirterek, "Helikopterde 2 Somalili ve birkaç yabanci vardi. Ayrica tibbi malzeme de tasiyordu ve Galgudud bölgesinden yarali askerleri tasimasi gerekiyordu" dedi.

Somali hükümeti ve BM henüz konuyla ilgili açiklama yapmadi.
Kaynak: İHA