Serinhisar MYO'da Kudüs'ün Kutsiyeti Anlatildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) ögrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkinda Ilçe Müftülügü tarafindan seminer verildi.

Serinhisar MYO'da Kudüs'ün Kutsiyeti Anlatildi


Serinhisar Ilçe Müftüsü Faruk Gündogan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) ögrencilerine “Kudüs’ün Kutsiyeti” hakkinda bir seminer verdi. Serinhisar Ilçe Müftüsü Faruk Gündogan Serinhisar MYO ögrencilerine; Kudüs’ün Kutsiyetini ve tarihi statüsünün önemini anlatti. Seminere; MYO ögretim elemanlari, idari personel ve ögrenciler katildi.

Serinhisar Ilçe Müftüsü Faruk Gündogan, “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azinliga teslim etme gayreti, sagduyuyu ortadan kaldirmak ve insanligin vicdaninin sizlamasina sebep olmaktadir. Birlikte yasama kültürüne, huzura, barisa ve güvenlige vurulan bir darbedir. Israil, yapmis oldugu bu katliamin bedelini agir sekilde ödeyecektir" dedi.



Ilçe Müftüsü Faruk Gündogan konusmasinda, “Islam’in ilk kiblesi ve insanlik tarihinin kadim sehri Kudüs, bugün haksiz bir katliama ve haksiz bir tesebbüsle karsi karsiyadir. Türk Milleti, Diyanet Isleri Baskanligi her türlü isgal ve zulme ragmen yillardir Mescid-i Aksa’nin muhafizligini yapan Filistinli mazlum Müslümanlarin yanindadir, yaninda olmaya ve her türlü destegi vermeye devam edecektir dedi.

Müftü Gündogan; Israil, uluslararasi hukuku hiçe sayan pervasiz bir anlayisla Kudüs’ü, Filistin cografyasinda haksiz bir yaklasimla Israil’in baskenti yapma gayreti içerisindedir. Ancak su asla unutulmamalidir. Kudüs, bir Islam sehridir. Kudüs, nice peygamberlerin hatirasini içinde barindiran kutsi bir beldedir. Kudüs, her bir müminin canindan, malindan aziz bildigi mukaddes bir sehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarinda yasayan Müslümanlarin degil, tüm dünya Müslümanlarinin ortak meselesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Hz. Peygamber’in biz Müslümanlara müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine biz Müslümanlar için ne ise Miraç’in gerçeklestigi Kudüs de odur” dedi.



Müftü Gündogan’in konusmasi esnasinda ögrenciler zaman zaman duygu yogunlugu yasadilar. Gündogan konusmasinin sonunda; “Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azinliga teslim etme gayreti, sagduyuyu ortadan kaldirmak ve insanligin vicdaninin sizlamasina sebep olmaktir.” Ilçe Müftüsü Faruk Gündogan’a vermis oldugu seminerden dolayi Serinhisar MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci tesekkür etti.
Kaynak: İHA