Sahin Açiklamasi 'Regaip Kandili, Mübarek Üç Aylarin Manevi Ikliminin Ilk Esintisidir'

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Regaip Kandili ve üç aylarin baslamasiyla bir mesaj yayimladi.

Sahin Açiklamasi 'Regaip Kandili, Mübarek Üç Aylarin Manevi Ikliminin Ilk Esintisidir'
Sahin mesajinda, Regaip Kandili’nin, mübarek üç aylarin manevi ikliminin ilk esintisi oldugunu vurguladi. Regaip Kandili’nin ayni zamanda Yüce Rabbimizin rahmet ve ihsaninin bollastigi bir gece oldugunu ifade eden Sahin, “Bu gece her zamankinden daha fazla Cenab-i Allah’a yaklasma gayretinde bulunmak gerekir” dedi ve mesajina söyle devam etti: “Bu gece, sevgili peygamberimizin mübarek dilinden dökülen dua olmustur. Bu gece, mübarek üç aylarin manevi sofrasina ve bereket iklimine açilan bir kapi olmustur. Bu kapidan girebilip, mutlu kurtulusu müjdeleyen bu gecenin feyzinden, ihsanindan ve bereketinden faydalanip, rahmet peygamberinin duasiyla süslenen bu mübarek gecede vatanimiz, milletimiz ve birlik ruhumuzun daimi olmasi için dua edelim. Üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Bunu iyi degerlendirmek ve mevsimin manevî hasatini toplamak her Müslüman için büyük bir firsattir.

Geçtigimiz yil içerisinde millet olarak çok zorlu bir imtihandan geçtik. Asrin felaketini yasadik. Millet olarak birlik olup ayaga kalkmak için var gücümüzle çalistik. Bizim milletimiz bu zorlu mücadelede kardesini yalniz birakmadi, akin akin yardimlar geldi. Bu felaket bize bir kere daha gösterdi ki biz biriz, birimizin cani yansa hepimizin yüregi kanar. Bu sebeple maneviyatimizda, iç dünyamizda iyilik, yardimseverlik ve birlik olma ruhu oldukça umut hep var olacaktir.

Bugün ve gecelerin en iyi sekilde degerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duydugumuz, sevginin tüm insanlar arasinda yayilmasi dilegiyle, ülkemizin ve bütün Islam âleminin üç aylarini ve Regaip Kandili’ni tebrik eder, hayirlara vesile olmasini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA