Minik Eller Trafige Nefes Olmak Için Yaristilar Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen Minik Eller Tasarliyor projesi, Bayburt’taki ilkokul ögrencileri tarafindan yogun ilgi görürken Aralik ayinda ’Trafige Bir Nefes Olalim’ temasiyla düzenlen yarismada dereceye giren ögrenciler, düzenlenen törenle ödüllerine kavustu.

Minik Eller Trafige Nefes Olmak Için Yaristilar Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi
Temel egitim kademesindeki ögrencilere erken yasta tasarim felsefesini benimsetmek, hayal gücünün gerçek hayatla birlesmesini saglamak, tasarim ve üretim kültürünü bir gündelik yasam becerisi olarak çocuklara kazandirmak amaciyla iki yildir basariyla yürütülen projeye Aralik ayinda 51 basvuru kabul edildi. ’Trafige Bir Nefes Olalim’ temasiyla düzenlenen yarismada kabul edilen eserler, teknoloji tasarim ögretmenlerinden olusan komisyon tarafindan degerlendirildi. Basvuru yapan eserler arasindan dereceye giren on proje ödüle layik görüldü.

Dereceye giren ögrenciler için tören düzenlendi

Ülkedeki ve Bayburt’taki trafik sorununa çözüm üretmek maksadiyla yarisan ve dereceye giren ögrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürlügü makaminda agirlanan ögrenciler, törene aileleri ve danisman ögretmenleri esliginde katildi.

Dereceye giren ögrencileri makaminda agirlayan Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, ögrencilerle sohbet ederek yaptiklari projeler hakkinda sorular yöneltti. Yarismaya katilan her bir eserin çok kiymetli olduguna deginen Güney, projedeki maksadin çocuklarin içindeki proje ruhunu ve özgünlügü ortaya çikarmak oldugunu ifade etti.

Evde egitim hizmeti alan Nursima unutulmadi

Saglik sorunlari nedeniyle evde egitim hizmeti alan Cumhuriyet Ilkokulu ögrencisi Nursima Topsakal, özel davet üzerine diger arkadaslariyla birlikte törene katildi.

Nursima ve diger ögrencileri tebrik eden Güney, ögrencilerle pasta kestikten sonra ögrencilere ödüllerini ve basari belgelerini takdim etti. Ayrica proje sürecinde desteklerini esirgemeyen ögretmenlerine ve ailelerine de tesekkür etti. Güney, dereceye giren ilk on eserin yilsonu sergisinde diger aylarda dereceye giren eserlerle birlikte sergilenecegini paylasti.

’Trafige Bir Nefes Olalim’ temali yarismada dereceye giren ögrenciler için düzenlenen ödül töreni hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA