Karabük'te Kar Yagisi Etkili Oluyor

Karabük’ün yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden baslayan kar yagisi etkili olmaya devam ederken, Keltepe Kayak Merkezinde sezon için hazirliklar basladi.

Karabük'te Kar Yagisi Etkili Oluyor
Sehrin 2 bin rakimiyla en yüksek bölgesi olan Keltepe ile birlikte Sariçiçek Yaylasi, Ahmetusta Geçidi’nde kar yagisi etkisini sürdürürken, Keltepe Kayak Merkezinde kar kalinligi 10 santimetreye ulasti. Karabük Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven, kayak merkezinde incelemelerde bulundu. Güven, yeterli kar oraninin yakalandigi taktirde 12 Ocak Cuma gününden itibaren mekanik sistemlerin ve tesisin aktif olarak kullanilmaya baslanacagini belirtti.

Suan kayak yapmak için yeterli kar oraninin olmadigini vurgulayan Güven, "Meteorolojik verilere göre hafta sonu itibariyla bölgemizde yogun bir kar yagisi bekleniyor. Biz de ’Kayak Keltepe’de ögrenilir’ sloganiyla Keltepe Kayak Merkezimize tüm spor severlerimizi, kayak severlerimizi ve vatandaslarimizi bekliyoruz. Tesisimizde 5 tane pistimiz var. Teleski, telesiyej, baby-liftimiz, egitim pistimiz, kafeteryamiz ve kayak malzemeleri kiralama tesisiyle bölgemize, vatandaslarimiza hizmet etmek için ekip arkadaslarimizla beraber hazirliklarimizi son bir kontrol amaçli kayak merkezimize geldik" dedi.

Iyi bir kayak sezonu geçirmeyi umduklarini aktaran Güven, "Geçen yil Ocak ayinin ikinci haftasi itibariyla sezonun açilmasini planlamaktayken, 6 Subat depremlerinden kaynakli olarak tesisimizi kullanamamistik. Ama bir önceki sezonda 25 binin üzerinde misafirimiz agirlamistik. Biz yine bu sene Bati Karadeniz Bölgesinden yakin illerimiz basta olmak üzere Zonguldak’tan, Bartin’dan, Kastamonu’dan, Ankara’dan birçok müsterimizi bekliyoruz. Tesisimizin hem mekanik sistemleri hem diger alanlardaki fiyatlandirma politikasi da bölgemizde ve bu standartlarda olan tesislere göre çok uygun fiyatta olacak" diye konustu.

Kaynak: İHA