Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Kurum'dan Gazetecilere 'Marmaray' Sözü

Zeytinburnu’nda basin mensuplariyla bir araya gelen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, seçilmesi halinde gazetecilerin diger toplu ulasimlar gibi Marmaray’i da ücretsiz kullanabilmeleri yönünde düzenleneme yapacaklarinin sözünü verdi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Kurum'dan Gazetecilere 'Marmaray' Sözü
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Kurum’a AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kapaktepe, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy da eslik etti. Basin mensuplarinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Kurum Marmaray, metrobüs, deniz ulasimi hepsi dahil tüm toplu tasimayi ücretsiz kullanabilecekleri yönünde düzenleneme yapacaklarinin sözünü verdi.

Basin mensuplarinin iyi gününde, kötü gününde hep milletin yaninda oldugunu söyleyen Kurum, "Filistin’de yasadigimiz dram, 100’ün üzerinde gazetecimiz maalesef orada katledildi. Sadece ve sadece oradaki durumu dünyaya aktarabilmek için. Bu kabul edilebilir bir durum degil. Görevinin basindaki gazetecilerimize, kameramanlarimiza böyle bir muamele yapilmasini asla ve asla kabul etmiyoruz. Insallah bu Filistin’deki, Gazze’deki dram son bulacaktir. Gazetecilerimize yapilan bu zulüm son bulacaktir. Bugün Dünya Gazeteciler Günü’nde bunu temenni ediyorum. Yaptiginiz is gerçekten çok kutsal, her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Yagmurda, çamurda, karda, kista ve sogukta ellerinizde kilolarca agirliktaki kameralarla, fotograf makineleriyle belki bazen itiliyorsunuz, bazen asagilaniyorsunuz ama sizler bizim basimizin tacisiniz. Dolayisiyla halkin sesi, halkin gözüsünüz. Halkimiza da en dogru bilgileri aktaracak kisilersiniz. Insallah uzun bir yola çikacagiz. Bu uzun yolda da sizlerle birlikte olacagiz. Biz de kendimize iliskin, hayallerimize iliskin, Istanbulumuza iliskin projelerimizi, hedeflerimizi sizlerin araciligiyla Istanbullu kardeslerimize ulastiracagiz. Ben her birinize çok tesekkür ediyorum” dedi.



Kurum’dan gazetecilere "Marmaray" sözü

Basin mensubunun Marmaray’i ücretsiz kullanma talebine yönelik konusan Kurum, “Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ile görüsürüm. Simdiden buna size sözünü veriyorum. Gazetecilerimiz ulasimi ücretsiz olarak kullanacak. Marmaray, metrobüs, deniz ulasimi hepsi dahil tüm toplu ulasimi gazetecilerimiz ücretsiz kullanacak. Çünkü görevi için gidiyor. Haber yapmak için gidiyor. Dolayisiyla bu iliskin hiçbir tereddüt yok. Bu çaliskanligi ekibimizle birlikte gösterecegiz ve is yapacagiz. Laf degil, is üretecegiz. Hedefimiz bu. Sorunlarinizi, problemlerinizi, bizim nezdimizde yapilabilecekleri Meclis üyelerimiz, Il baskanimiz, Zeytinburnu Belediye Baskanimiz burada her alana iliskin o sürecin takipçisi ve destekçisi oluruz. Gerçekten kutsal bir is yapiyorsunuz. Bu mana da bizim de görevimiz size yardimci olmak, destek olmak” diye konustu.

Gazetecilerle birlikte fotograf çekilen Kurum onlara salep de ikram etti.
Kaynak: İHA