Cumhurbaskani Erdogan'dan Yerel Seçim Mesaji Açiklamasi 'Sandiga Gölge Düsürülmesine Izin Vermeyecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Seçim sürecinde diger vakitlere göre biraz daha sertlesen rekabeti ülkeyi karistirmak için kullanmak isteyenler de olacaktir. Bugüne kadar oldugu gibi 31 Mart’ta da sandiga gölge düsürülmesine hep beraber izin vermeyecegiz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Yerel Seçim Mesaji Açiklamasi 'Sandiga Gölge Düsürülmesine Izin Vermeyecegiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki Valiler Bulusmasi’nda konustu.

10 Ocak Idareciler Günü’nü tebrik eden Erdogan, Türkiye’nin binlerce yillik devlet gelenegi içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yasatabilen bir ülke oldugunun altini çizdi. Cumhurbaskani Erdogan, mülki idare teskilatinin bu gelenegin hem sahibi hem uygulayicisi olarak devlet ve millet hayatinda önemli bir konuma sahip oldugunu bildirdi.

Valilik ve kaymakamlik basta olmak üzere yöneticilik görevlerinin mesai saatleriyle sinirlanamayacagini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, "Valiler sehirlerinde pasalik eylemekle degil yetim halka babalik etmekle sehrin her bir meselesine sahip çikip, çözümüne öncülük yapmakla mükelleftir. Bu bakimdan sehrin yöneticisinin günün 24 saati, yilin 365 günü kapisi da telefonu da gözü de feraseti de hep açik olacaktir. Aksi takdirde sehrinize ve orada yasayan insanlara hak ettigi hizmetleri veremezsiniz. Mülki idare teskilati mensuplarimizla yaptigimiz hemen her toplantida bu beklentiyi dile getirmemizin sebebi, devlet gelenegimizin ve yönetim teamüllerimizin de bize ayni hakikati isaret etmesidir” dedi.



"Hayali olmayanin hedefi de olmaz"

Valilere hitap eden Cumhurbaskani Erdogan, "Gerektiginde canimizi feda etmekten çekinmeyecegimiz vatanimiza ayni hissiyat ve kararlilikla hizmet vermemiz gerekiyor. ’Yitik, kaybedildigi yerde aranir’ derler. Hayali olmayanin hedefi de olmaz. Bin yili askin süredir ilayi kelimetullah yolunda gazadan gazaya mücadeleden mücadeleye kosmus bir milletin evlatlariyiz. Her ne kadar medeniyetimizin temel kavramlarindan ve onlarin ifade ettigi mana dünyasindan mahrum kimi mankurtlar varsa da milletimizin kalbi hala ayni heyecanla atmaktadir. Medeniyet ve hakimiyet konusunda kaybettigimiz her seye, geçmiste bizi baskalarindan üstün kilan hasletlerimizi canlandirarak yeniden kavusabiliriz. Ilimden ahlaka adaletten gayrete her konuda bu yol haritasini izleyecegiz” diye konustu.

Basbakanlik ve Cumhurbaskanligi vazifeleri boyunca hep bu anlayisla hareket ettiklerini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, "Hatirlarsaniz bundan 13 yil önce milletimizin karsisina 2023 hedefleriyle çikmistik. Birileri bu programimizi duyunca kendi akillarinca bize dudak bükmüstü. Hamdolsun, geceli gündüzlü bir çalismayla nice badilereler, atlatarak hedeflerimizi adim adim hayata geçirdik. Yillar yillari kovaladi ve bakiniz 2023’ü de bitirdik. Maruz kaldigimiz onca saldiriya ragmen, hedeflerimizin önemli bir kismina ulastik” dedi.

Geçtigimiz yil ayni zamanda Cumhuriyet’in ilk asrini geride birakip ikinci asrina girildigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Mayis ayinda yapilan Cumhurbaskanligi ve milletvekilligi seçimleri vesilesiyle milletimizin önüne yeni bir vizyon daha koyduk. Adina Türkiye Yüzyili dedigimiz bu vizyon bir siyasi parti programi degil, ülkenin topyekun kalkinmasi, büyümesi, güçlenmesi hedefinin adidir. Bir baska ifadeyle Türkiye Yüzyili milletin ve devletin ortak hayalidir, ortak programidir, ortak projesidir. Hiç süphesiz Türkiye Yüzyili’nin sehirlerimizdeki birinci derece muhatabi siz valilerimiz, kaymakamlarimizsiniz” ifadelerini kullandi.

"Ülkemizi en üst lige çikarmis olsak da geldigimiz yeri yeterli bulmuyoruz”

21 yilda ülkeye kazandirdiklari kalkinma ve demokrasi atilimlari ile eser ve hizmetlerin Türkiye Yüzyili’nin temeli oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Asirlik ihmallerin telafisiyle insa edilen bu güçlü temel üzerinde yükseltecegimiz Türkiye Yüzyili’ni bizden sonraki nesillere birakacagimiz en büyük miras olarak görüyoruz. Bu bakimdan valiler bulusmamizin gündeminin Türkiye Yüzyili odakli olusturulmasindan memnuniyet duyuyorum. Insallah 2024 yilini da hep birlikte gök kubbede birakacagimiz hos sedalari, insanimizin gönlünden kopup gelen ’Allah razi olsun’ duasini, hiçbir dünyevi karsiliga degismeyen bir anlayisla degerlendirecegiz. Cumhuriyetimizin ilk asrinin hangi sikintilarla, hangi sancilarla, hangi sarsintilarla geçtigini hepimiz de gayet iyi biliyoruz. Her ne kadar hükümetlerimiz döneminde bu eksiklerin çogunu gidermis, ülkemizi en üst lige çikarmis olsak da geldigimiz yeri yeterli bulmuyoruz. Türkiye Yüzyili vizyonumuzu kamuoyuyla ilk defa paylasirken de ifade etmistim. Öyle kritik bir esikteyiz ki, bundan sonra atacagimiz adimlarla ya küresel gelismislik liginin ön siralarindaki yerimizi alacagiz ya da tekrar geriye düsme riski ile karsi karsiya kalacagiz" dedi.

Ülkeyi Türkiye Yüzyili vizyonuyla asirlik hedeflere yöneltirken, üstesinden gelinmesi çok zor bir yükün altina girdiklerini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, "Ömründe tugla üstüne tugla koymamis, bir gönül tamir etmemis, herhangi bir esere ve hizmete imza atmamis olanlarin rahatligi hiçbirimizi yaniltmasin. Isimiz gerçekten zor. Siz takip ediyorsunuz. Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrimina gelse hemen kirli senaryolar, hain tuzaklar, alçakça oyunlar devreye sokuluyor. Maalesef ülkemizde bu senaryolarda figüranlik yapmaya hevesli kesimler de hiç eksik olmuyor. Son günlerde sik sik karsimiza çikmaya baslayan 28 Subat vari müsamerelerin gerisindeki güçleri de, niyeti de, hevesi de gayet iyi biliyoruz. Artik kimsenin itibar etmeyecegine inandigimiz bu bayat oyunlarin gayesi, bizi asil hedeflerimizden Türkiye Yüzyili vizyonumuzdan uzaklastirmaktir. Bugüne kadar basaramadilar, insallah yine basaramayacaklar. Dünyada, bölgemizde ve ülke içinde yasadigimiz zorlu süreçlerin ürünü olan sikintilarin elbette farkindayiz. Milli birlik ve bütünlügümüzün düsmani sosyal fay hatlarini bu defa yabanci ve Islam düsmanligi üzerinden harekete geçirmeye çalisiyorlar” ifadelerini kullandi.

"Sosyal medya gibi kontrolü küresel güçlerin elinde olan mecralarda dolasima sokulan yarisi yalan, yarisi yanlis haberlerle ülkeyi karistirmaya çalisiyorlar"

Küresel ve bölgesel krizlerin ürünü ekonomik dalgalanmalari, insanlari hükümetlerinin ötesinde, devletlerine düsman etmenin araci haline getirmeye çalisildigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, "Sosyal medya gibi kontrolü küresel güçlerin elinde olan mecralarda dolasima sokulan yarisi yalan, yarisi yanlis haberlerle ülkeyi karistirmaya çalisiyorlar. Gençlerimiz basta olmak üzere kimi vatandaslarimizin zihin ve gönül dünyalarini bulandirarak senaryolarini hayata geçirebilecekleri bir zemin olusturmaya çalisiyorlar. Türkiye’nin yasamis oldugu tüm badirelere ragmen asla taviz vermedigi demokratik olgunlugundan rahatsizlik duyanlar, fasizmin en lümpen biçimlerinin güzellemesine giristiler. Öyle ki, bu ugurda Israil’in vahsetini, bati dünyasinin bu vahsete verdigi destegi yüceltenlere, insani insan yapan degerleri çigneyip geçenlere dahi rastlayabiliyoruz. Eskilerin deyimiyle ’kis kisligini, gavur gavurlugunu elbette yapacaktir.’ Bize düsen görev, milletimizi bu hakkaniyet, adalet, ahlak ve insanlik disi, Islam ve Müslüman düsmani, Türk ve Türkiye düsmani tuzaklara karsi uyanik tutmaktir. Sik sik dile getirdigimiz bir gerçegi burada tekrar hatirlatmak istiyorum” dedi.

Türkiye’nin sadece kendi sinirlarindan ibaret bir ülke olmadigina vurgu yapan Cumhurbaskani Erdogan, "Milletimiz de sadece bu sinirlar içinde yasananlardan sorumlu bir topluluk degildir. Türkiye’nin de milletimizin de hem etki hem sorumluluk alani çok genistir. Bunun hem tarihi ve kültürel geçmisimizden hem de inancimizdan ve fitratimizdan kaynaklanan sebepleri vardir. Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Asya’nin ortasindan güneyine ve dogusuna Afrika’nin kuzeyinden derinliklerine kadar inen genis bir cografyada milyarlarca insanin gözleri ve kalpleri unutmayin, bize dönüktür. Kazandigimiz her basari ve zafer nasil bu genis cografyanin dört bir yaninda yankilaniyorsa, ayni sekilde kayiplarimizin yol açtigi üzüntülerin de kalpleri hüzünlendirdiginden süphemiz olmasin. Gören gözler isiten kulaklar, hakki dile getiren diller ve hakikati teslim edebilen gönüller için bu anlamli tablo gerçekten çok büyük bir sorumluluk demektir. Türkiye Yüzyili iste bu bakis açisinin hayatin her alaninda gerçeklestirecegimiz atilimlarla ete kemige büründürülmesi demektir” degerlendirmesini yapti.

"31 Mart’ta da sandiga gölge düsürülmesine hep beraber izin vermeyecegiz"

Türkiye’nin 31 Mart’ta yeni bir seçime hazirlandigini ifade eden Erdogan, valilere seslendi. Erdogan, ”Sizler devletin ve onun basi konumundaki Cumhurbaskaninin illerimizdeki en üst düzey temsilcisi durumundasiniz. Bu sifatla sizlerden ülkenin ve milletin gelecegini ilgilendiren her husus gibi, önümüzdeki seçim sürecinde de üstün gayret bekliyorum. Milli iradenin ülke yönetimine yansimasinin vasitasi seçimlerin, saglikli bir sekilde, huzur ve güven içinde yapilmasi sarttir. Her seçim dönemi gibi 31 Mart’ta da milletten alamadiklari destegin acisini kargasa ve kaos çikartarak gizlemek isteyenler olabilecektir. Seçim sürecinde diger vakitlere göre biraz daha sertlesen rekabeti ülkeyi karistirmak için kullanmak isteyenler de olacaktir. Bugüne kadar oldugu gibi 31 Mart’ta da sandiga gölge düsürülmesine hep beraber izin vermeyecegiz. Bunu da adaylarin çalismalarini hukuki sinirlar içinde rahatça yapabilmelerine yardimci olarak, her vatandasimizin seçim günü gönül rahatligiyla oyunu kullanabilmesini saglayarak, sandiklardaki oy sayiminin güvenli bir sekilde gerçeklestirilmesini temin ederek, sonuçlari ilaninin ve sonrasindaki islemlerin saglikli olarak islediginden emin olarak, velhasil sürecin bastan sona sorunsuz, sikintisiz emin bir sekilde yürümesini gözeterek öncelikle sizler yapacaksiniz. Adalet teskilatimiz, seçim kurullarimiz, emniyet teskilatimiz ve diger destek birimlerimiz kendi sorumluluk alanlarindaki isleri ifa ederken, sizler de koordinasyonu saglayacaksiniz. Her ihtimali göz önüne alan ve alternatif çözüm yollarini aninda devreye sokacak bir yaklasimla insallah bu seçimleri de suhuletle tam bir demokratik olgunluk içerisinde neticelendirecegimize ben inaniyorum. Simdiden sizlere emekleriniz ve çabalariniz için tesekkür ediyorum. Içisleri Bakanimizi bu güzel ve içerikli bulusma için tebrik ediyorum. Toplantinizin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Çalismalarinizda basarilar diliyorum. Görev yerlerinize döndügünüzde oralardaki tüm vatandaslarima selamlarimi, muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA