Çanakkale'de Kar Yagisi Etkili Oldu

Çanakkale’de dün ögle saatlerinde baslayan ve sabaha kadar etkili olan kar yagisi nedeniyle kent merkezi kismen beyaza büründü. Sabahin erken saatlerinde kordon boyuna çikanlar, kar manzarasinin güzelligiyle olusan görüntüleri cep telefonlariyla kaydetti. Bazi kisiler kismen beyaz örtüyle kaplanan Truva Ati önünde hatira fotografi çektirdi.

Çanakkale'de Kar Yagisi Etkili Oldu
Çanakkale’de dün ögle saatlerinde baslayan ve sabaha kadar etkili olan kar yagisi nedeniyle kent merkezi kismen beyaza büründü. Sabahin erken saatlerinde kordon boyuna çikanlar, kar manzarasinin güzelligiyle olusan görüntüleri cep telefonlariyla kaydetti.

Kent merkezinde Çanakkale Savaslari’ndan kalma top mermisi, yat limanindaki balikçi tekneleri, kordonboyu, Truva ati kismen beyaz örtüyle kaplandi. Halk Bahçesi, Özgürlük Parki beyaza büründü. Ortaya karpostallik görüntüler çikti.

Ekipler araliksiz çalisiyor

Çanakkale Belediyesi ekipleri bazi yollarda olusan buzlanmalar nedeniyle tuzlama çalismasi yapiyor. Sehirlerarasi yollarda Karayollari ekipleri yollarin trafige kapanmamasi için kar küreme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor. Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, denetimlerini siklastirirken; yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmalari konusunda uyardi.

Çanakkale ve 6 ilçede egitim ve ögretime 1 gün ara verildi

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari ve beklenen kar yagisi nedeniyle il merkezi ve 6 ilçede egitim ve ögretime 1 gün ara verildi.

Çanakkale Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Alinan son meteorolojik verilerin degerlendirilmesine göre olumsuz hava sartlarinin ulasimda aksamaya sebep olabilecegi degerlendirildiginden, 10.01.2024 Çarsamba günü, Il Merkezi ile Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ve Biga ilçelerinde, Milli Egitim Müdürlügüne bagli tüm resmi ve özel egitim kurumlarinda, egitim ögretime 1 gün süreyle ara verilmistir” denildi.

ÇOMÜ’de egitme 1 gün ara verildi

Öte yandan Çanakkale’de etkili olmasi beklenen kar yagisi nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) egitime bir gün ara verildi.

Üniversiteden yapilan yazili açiklamada, “Meteorolojik verilere göre yogun kar yagisi devam edeceginden ögrencilerimizin magduriyet yasamamasi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tüm yerleskelerinde 10.01.2024 Çarsamba günü egitime 1 (bir) gün süre ile üniversitemiz senatosunca ara verilmistir. Birimlerimizdeki bölüm ve programlarin ilgili tarihe denk gelen final sinavlarinin telafi programlari, sinavlar yine final haftasinda olacak sekilde ilgili akademik birim tarafindan belirlenerek ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Çanakkale’de kar yagisi nedeniyle tasimali egitime 1 gün ara verildi

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari ve beklenen kar yagisi nedeniyle il genelinde tasimali egitime 1 gün ara verildi.

Çanakkale Valiliginden yapilan açiklamada, "Olumsuz hava sartlari ve beklenen kar yagisi sebebiyle 10 Ocak 2024 Çarsamba günü, ilimiz genelinde tasimali egitime 1 gün ara verilecektir. Yine il genelinde köy okullarimizda da (bu okullarda görev yapan ögretmenlerimizin birçogu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve ögrencilerinin büyük kismi egitime tasima yoluyla eristikleri için) yarin egitim ve ögretime 1 gün ara verilecektir. Tasimali egitim disindaki egitime ara verilmesi karari, olusan sartlara göre ilçe bazinda Kaymakamliklarimizca degerlendirilerek alinacak olup, bu kararlar en kisa sürede kamuoyu ile paylasilacaktir. Ayrica, ayni gün il genelinde hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayilacaklardir” denildi.

Çanakkale Bogazi ile Adalar hattinda yolcu ve araç tasimaciligi yapan Gestas firmasi, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava sartlari nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildigini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattinda yapilmasi planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattinda Kabatepe’den saat15.00 seferleri, Gökçeada’dan ise 13.00, 18.00 seferleri iptal edildi.
Kaynak: İHA