'Askerim' Dedi, Sözlesme Imzalamadi, Kirayi Ödemedi, Esyalari Da Yaninda Götürdü

Eskisehir’de iddiaya göre kendini askeri personel olarak tanitip bir apartta yilbasi aksami sözlesme imzalamadan kalan sahis kira bedelini ödemezken, dairedeki televizyon, isitici, saç kurutma makinesi ve anahtari yaninda götürdü.

'Askerim' Dedi, Sözlesme Imzalamadi, Kirayi Ödemedi, Esyalari Da Yaninda Götürdü
Eskisehir’de günlük kiralik apart isleten Ahmet Ulusoy’un basina ilginç bir olay geldi. Ahmet Ulusoy’un babasinin baktigi aparta gelen Muammer Emin Yilmaz, iddiaya göre askeri personel oldugunu belirterek giriste verilmesi gereken bilgileri vermeyi ve imzalanmasi gereken evraklari reddetti. Ardindan Yilmaz, “Ablam gelecek, bilgilerimi verecegim. Esyalarimi koyayim sonra giris yapacagim” deyip daireye yerlesti. Apart sahibinin iddiasina göre ücreti EFT yoluyla gönderen süphelinin parasi isletme sahibinin hesabina yilbasi tatili nedeniyle düsmedi. Daha sonra parayi geri çeken Muammer Emin Yilmaz, yine apart sahibinin iddiasina göre odadan televizyon, isitici gibi ufak ev esyalarinin ve anahtari da yaninda götürdü. Muammer Emin Yilmaz ile iletisime geçen Ahmet Ulusoy, kira bedelini ve evin anahtarini istedi. Yilmaz’dan, ‘Alabiliyorsan al. Seni nasil kandirdim. Ben sana parani verecektim ama sen böyle konustugun için para vermiyorum’ cevaplari karsisinda bir kez daha sasiran Ulusoy, Muammer Emin Yilmaz’in numarasini arastirdiginda baska kisilerce "tokatçi, dolandirici, sakin açma, kaçak" gibi sifatlarla kaydedildigini ögrenildi.

“Tokatçi, dolandirici, sakin açma, kaçak’ gibi çesitli sekillerde kaydedildigini gördük”

Olayi anlatan apart isletmecisi Ahmet Ulusoy, “Biz ailece günlük ve haftalik olarak apart isletmeciligi yapiyoruz. Yilbasinda isletmemizde ufak çapli hirsizlik ve verilen sözlerin tutulmamasi gibi bir olay yasandi. Yilbasinda bir müsterimize oda temin ettik, verdigi sözler ve davranislariyla güvenerek, anahtarimizi teslim ettik. Bize kendisini askeri personel olarak tanitmisti, odaya giris yapmadan bilgilerinizi almamiz gerekirken, ‘Ablam gelecek, bilgilerimi verecegim. Esyalarimi koyayim sonra giris yapacagim’ derken, bizden anahtari aldi. Yilbasi dolayisiyla bizim dalginligimiza geldi ve anahtari aldiktan sonra bir daha ses seda alamadik. Bize mobil yoldan para aktaracagini söyledi, EFT yapti ama yilbasi dolayisiyla para hesabimiza sali günü geçecekti. Bize dekontu gönderdi ama burada kaldigi sürede islemi iptal etmis, bizim paramizi vermedi. Bununla beraber apartimizdaki televizyon, isitici gibi ufak ev esyalarinin olmadigini gördük. Bizim su anki istegimiz herhangi bir para talebi degil, ‘Basimiza böyle bir olay geldi. Biz yandik, baskalari da yanmasin’ demektir. Insanlarin birbirlerini cep telefonuna nasil kaydettigini görebildigimiz bir uygulama var, oradan bu sahsin numarasini tarattik ve orada ‘Tokatçi, dolandirici, sakin açma, kaçak’ gibi çesitli sekillerde kaydedildigini gördük” dedi.



“Esyalari yaninda götürmüs”

Ahmet Ulusoy diger apart sahipleri ile görüstügünde ayni olayi onlarinda yasadigini ögrendigini belirtti.

Kandirilan Ulusoy su sekilde konustu;

“Yani bu kisi apart apart gezerek, insanlari kandirip, zamanlarina ve emeklerine çöküyor. Buraya benzer bir apartta da parayi vermemis, ‘Gelecegim, verecegim’ diyerek oyalamis, sonra da parasini vermemis. Bu sahsi göndermisler, daha sonra denk gelip paralarini almislar. Buradaki olayda ne olup bittigini bilmiyoruz ama artik bu kisinin apartçilar arasinda taninan ve kara listede olan biri oldugunu ögrendik. Bize adini Eyüp Yilmaz olarak tanitti ama adinin Muammer Emin Yilmaz oldugunu ögrendik. Bu bir hastalik mi ruhsal bozukluk mu bilmiyorum ama adam geldi bize bir seyler dedi, bizim yogunlugumuz olmasaydi böyle bir seyi kaçirmazdik ama biraz gaflet ve yogunlukla bunu gözden kaçirmis olduk. Buradaki seslenisim ‘Biz yandik, baskalari yanmasin. Televizyon ve isitici gibi küçük olan, rahatlikla çantasina koyabilecegi esyalari yaninda götürmüs. Telefon konusmalarimizda bizimle dalga geçtigini söylüyor, ‘Alabiliyorsan al. Seni nasil kandirdim. Ben sana parani verecektim ama sen böyle konustugun için para vermiyorum’ seklinde piskin piskin konusuyor. Bir kere agzimiz yandi, bu saatten sonra güvenebilecegimiz insana da güvenmeyiz, çünkü kalbimiz kirildi, olanaksiz olacak seyler basimiza geldi. Bunun sonucunda iyi insana da güvenemeyecegiz.”
Kaynak: İHA