Kars Valisi Ziya Polat Açiklamasi '112 Can Hatti, Acil Durumda Aranacak Hattir'

Kars Valisi Ziya Polat, 112’nin can hatti oldugunu, asilsiz ihbarlarla acil ihtiyaç almasi gereken vatandaslara engel olunmamasi gerektigine kaydetti.

Kars Valisi Ziya Polat Açiklamasi '112 Can Hatti, Acil Durumda Aranacak Hattir'
Polat, yeni yilin ilk saatlerinde 112 Acil Çagri Merkezi’ne 150 asilsiz ihbar geldigine dikkat çekti.

Kars Valisi Ziya Polat, yeni yilin ilk dakikalarinda 112 Acil Çagri Merkezini ziyaret ederek, çagri merkezi görevlilerine çalismalarinda basarilar diledi.

Polat, “112 can hatti, acil durumda aranacak hattir. Lütfen asilsiz ihbarlarda bulunup, acil ihtiyaci olan insanlarimizin, hizmet almasina engel olmayalim. Asilsiz ihbarlarda bulunmayin, can hatti burasi, 112 acil durumlarda aranacak. Bugün yaklasik 150’in üzerinde asilsiz ihbarimiz var. Beynimizi ufak, sikintisiz olaylarla, asilsiz ihbarlarla mesgul etmeyelim” dedi.

Vali Ziya Polat, “Bizim 112’de asilsiz ihbarda sayimiz çok, ancak emniyet ve jandarmamiza olaylarla ilgili, uyusturucuyla ilgili, suçla ilgili maalesef ihbar sayimiz çok az, bu konuda da destek istiyoruz. Insallah suç ve suçlularla mücadelemizi hep birlikte yürütecegiz. Bu sehrin huzur sehri olmasi için hep beraber çalisacagiz. Vatandaslarimizdan bize ihbar anlaminda destek olmasini, biz isimleri vermiyoruz. Gizli tutuyoruz. Emniyetimiz, jandarmamiz diger kurumlarimizda olaya aninda müdahale edip, suç ve suçlularla aninda müdahale etmemiz lazim, krizi aninda çözmemiz lazim” diye konustu.

Vali Ziya Polat, daha sonra sirasiyla jandarma ve polis noktalarinda görevli personellerle bir araya geldi. Personellerin yeni yilini kutladi.

Polat, kentteki hastaneleri ziyaret ederek hastalara ve yakinlarina geçmis olsun dileklerinde bulundu. Polat, son olarak Polis Merkezi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA