Fas'taki Depremde Can Kaybi Bin 305'E, Yaralilarin Sayisi Bin 832'Ye Yükseldi

Fas’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7.2 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisi bin 305’e, yaralananlarin sayisi ise bin 832’ye yükseldi.

Fas'taki Depremde Can Kaybi Bin 305'E, Yaralilarin Sayisi Bin 832'Ye Yükseldi
Fas’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7.2 büyüklügündeki depremin bilançosu agirlasiyor. Fas Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, deprem nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin bin 305’e, yaralananlarin ise bin 832’ye ulastigi belirtildi. Yaralananlardan bin 220 kisinin durumunun kritik oldugu aktarildi. Arama kurtarma çalismalari devam ederken, yetkililer ölü sayisinin daha da artmasindan endise ediliyor.

Depremden etkilenenler o anlari anlatti

Marakes’in yaklasik 40 km güneyinde bulunan Asni bölgesinde evlerinin neredeyse tamami hasar gören bölge sakinlerinden Mohamed Ouhammo, mutfaklarin çatilarinin çökmesi nedeniyle yiyecek sikintisi yasadigini söyledi.

Asni sakinlerinden Montasir Itri, kaybolanlari bulmak için arama çalismalarinin sürdügünü belirterek, "Komsularimiz enkaz altinda ve insanlar köydeki imkanlari kullanarak onlari kurtarmak için yogun çaba harciyor" dedi.

Jaouhari Mohamed de, "Sok yüzünden hala evde uyuyamiyorum" ifadelerini kullandi.

Fas’taki depremler

Fas’ta 2004’teki depremde 600’den fazla kisi hayatini kaybederken, 900’den fazla kisi yaralanmis, yaklasik 15 bin kisi evsiz kalmisti. Fas tarihinin en ölümcül ve en yikici depremi ise 29 Subat 1960’ta meydana gelmisti. Agadir kenti yakinlarindaki 5.8 büyüklügündeki depremde 12 binden fazla can kaybi yasanmis, en az 35 bin kisi evsiz kalmisti.
Kaynak: İHA