OEDAS'ta Saha Çalisanlarinin Yüzde 70'I Ilk Yardimci Sertifikasina Sahip

Yüksekte yapilan saha çalismalari, karayollarindaki operasyonlar, engebeli araziler, alçak ve yüksek gerilim enerji hatlari gibi is sagligi ve güvenligi açisindan risk tasiyan alanlarda faaliyet gösteren Osmangazi Elektrik Dagitim Sirketi (OEDAS) Direktörü Muzaffer Yalçin, “Mevzuat geregi çalisanlarimizin yüzde 10’unun ilk yardimci sertifikasi olmasi yeterliyken biz bu orani her yil artirarak günümüz itibariyla yüzde 70’e çikardik” dedi.

OEDAS'ta Saha Çalisanlarinin Yüzde 70'I Ilk Yardimci Sertifikasina Sahip
Osmangazi Elektrik Dagitim Anonim Sirketi’nin (OEDAS) faaliyet gösterdigi is kolu, ‘çok tehlikeli is yeri’ çerçevesinde yer aldigindan yönetmelik geregi her 10 çalisanindan birinin ilk yardimci sertifikasi olmasi gerekiyor. Çalisanlarinin sagligini ve güvenligini ilk önceligi olarak kabul eden OEDAS ise yönetmelikte belirtilen sayinin çok üzerine çikarak her 10 çalisanindan 7’sinin bu sertifikayi almasini sagladi.

“Riskli alanlardaki muhtemel kazalari göz önünde bulunduruyoruz"

OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, her yil eylül ayinin ikinci cumartesi günü kutlanan ve bu yil 9 Eylül’e denk gelen Dünya Ilk Yardim Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada bu alandaki çalismalari hakkinda bilgi verdi. Hizmet verdikleri bes ilde toplam 800’ün üzerinde saha çalisanlari oldugunu söyleyen Muzaffer Yalçin, “Sahadaki arkadaslarimiz yaz-kis demeden alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatlari, yüksek alanlar, engebeli araziler ve karayollari gibi son derece riskli alanlarda çalismalarini sürdürüyor. Is sagligi ve güvenligi çerçevesinde tüm önlemleri aliyoruz ancak bu kadar zorlu sartlarda muhtemel kazalari da her zaman göz önünde bulundurmaliyiz. Iste biz de bu sebeple yönetmeliklerde belirtilen sayinin çok üzerinde arkadasimizin ilk yardimci sertifikasi almasini hedefledik. Bunun üzerine hizmet verdigimiz illerin Saglik Müdürlükleri ve Il Ambulans Servisi Bashekimlikleri ile irtibata geçerek çalismalarimizi baslattik. Su anda tüm illerimize baktigimizda sahada çalisan her 10 arkadasimizdan 7’si ilk yardimci sertifikasina sahip” diye konustu.



“Bilecik’te yüzde 100’e ulastik”

Tüm saha çalisanlarinin ilk yardimci sertifikasina sahip olmasini hedeflediklerini belirten Yalçin, “Su anda Bilecik’teki saha çalisanlarimizin tamami ilk yardimci sertifikasina sahip. Hedefimiz tüm illerimizde Bilecik’te oldugu gibi yüzde 100’e ulasmak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA