Nigde'de Faciadan Dönüldü Açiklamasi 1 Kisi Yaralandi

Nigde’de Kahramanmaras merkezli depremde agir hasar alan bir binanin yangin merdiveni, yikimi sirasinda istinat duvarini yikarak yürüyüs yoluna devrildi. Olayda caddede yürüyen bir kadin yaralanirken ekiplerin enkaz kaldirma çalismalari sürüyor.

Nigde'de Faciadan Dönüldü Açiklamasi 1 Kisi Yaralandi


6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremde agir hasar alan binanin yikimi sirasinda yangin merdiveninin bir kismi, istinat duvarini yikarak Atatürk Bulvari’ndaki yürüyüs yoluna devrildi. O sirada yoldan geçen bir kadin hafif yaralandi. Bölgeye çok sayida AFAD, itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan yarali kadinin durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Nigde Valisi Cahit Çelik olay yerine gelerek bilgi aldi. Gerekli incelemelerin yapilacagini kaydeden Vali Çelik "Burada istemedigimiz bir olay yasandi. Çevre Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan önce hasarli olmadigi tespit edilen ama daha sonra yaptirilan tetkiklerle hasarli oldugu tespit edilen bir binanin yikim islemi ihale yapilmis. Yikimi alan firma da yerine getirmesi gereken sorumlulugu yerine getirmeden hem emniyeti, hem valiligi hem de belediyeye bir bildirimde bulunmadan yikim islemini gerçeklestiriyor. Maalesef gerekli tedbirleri almadigi için yikimin yanindan geçen bir vatandasimiz hafif sekilde yaralaniyor. Sevindigimiz su; ölen bir vatandasimiz yok. Yaralanan da hafif yarali. Ilgili firma ile ilgili hem idari yaptirim yapilacak hem de bir vatandasimiz yarali oldugu için adli islem yapilacak" dedi.

Öte yandan yikilan duvar nedeniyle Atatürk Bulvari’ndaki trafik bir süre kontrollü sekilde saglandi.

Ekiplerin enkazi kaldirma çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA