MESKI, Ani Sel Baskinlarina Karsi Önlemler Aliyor

İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, kis hazirliklarina tüm ilçelerde hiz kesmeden devam ediyor. MESKI’nin titizlikle sürdürdügü izgara temizligi çalismalari sayesinde yogun yagislarda yasanabilecek su baskinlari ve taskinlarina karsi tedbir aliyor.

MESKI, Ani Sel Baskinlarina Karsi Önlemler Aliyor
MESKI Genel Müdürlügü, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’in öncülügünde yaklasan kis aylarina ve yogun yagislara karsi tüm ilçelerde yagmursuyu hat ve izgara temizliklerine ara vermeden devam ediyor. Temizlenen izgaralar yikandiktan sonra izgara baglantilari kontrol edilerek, hasar görmüs izgara baglantilarinin tamirati da yapiliyor. MESKI’nin çalismalari sayesinde yagislarda olusabilecek su taskinlarinin önüne geçiliyor, vatandaslar magdur edilmiyor. Bununla birlikte yagis durumuna göre kritik noktalarda hazir halde bekleyen MESKI yagmursuyu timleri, kriz anlarinda sorun yasanan noktalarda hizlica çalismalara basliyor.

Ayrica, su baskinlariyla mücadele çerçevesinde yagmursuyu altyapi çalismalarina devam eden MESKI, muhtelif noktalarda izgara imalatlari da gerçeklestiriyor. MESKI’nin temizlik ekibi tarafindan mahalle bazli rutin olarak yil boyunca temizleme islemleri yapiliyor. TEKSIN üzerinden yapilan basvurulara en kisa sürede yanit veren MESKI ekipleri, ihbar üzerine gelen bin 87 izgara yenileme ve temizlik isine ise en kisa sürede çözüm sundu.

MESKI Merkez Isletmeler Dairesi Baskanligi’nda harita mühendisi olarak görev yapan Burak Dönmez, "Ülkemiz ve dünya genelinde ekolojik dengenin bozulmasi sonrasinda ani ve siddetli yagislar artmaktadir. Ilimiz genelinde yagislarda su taskinlari yasanmamasi adina rutin olarak yaptigimiz izgara ve yagmursuyu hatti temizliklerini siklastirarak yasanabilecek olumsuz durumlarin önüne geçilmesi amaçlanmaktadir. Yagmursuyu izgaralarimiz çöp kutusu degil, aksine hayat kalitemizi artirmak amaciyla yapilmis yapilardir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA