Elazig'da Kalici Konutlarin 13'Üncü Blogu Tamamlandi

Elazig’da, Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremlerin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan temelleri atilan kalici konutlarda 13’üncü blok da tamamlanirken çalismalar hizla devam ediyor.

Elazig'da Kalici Konutlarin 13'Üncü Blogu Tamamlandi
Kahramanmaras’ta 6 Subatta meydana gelen yikici depremlerden etkilenen Elazig’da 7 bin 556 konut yapilmasi için çalisma baslatilirken, ilk konutun temelleri Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan atilmisti. Ilk etapta 505 konutun yapilacagi merkeze bagli Asagidemirtas köyünde TOKI tarafindan yapilan 26 binanin 13’ünde kaba insaat tamamlandi. Bir yandan yapilarin temelleri atilirken bir yandan da dis cepheleri tamamlanan bloklarda ince isçilik çalismalari devam ediyor. Yapimi devam eden 505 konutun yilsonuna kadar tamamlanarak depremzede vatandaslara teslim edilmesi bekleniyor.

Konutlar hakkinda bilgi veren insaat mühendisi Ceyda Sucu, “Insallah bir daha böyle bir durumla karsi karsiya gelmeyiz. Buradaki evleri bir an önce yaparak depremzede vatandaslara teslim etmeyi düsünüyoruz. Burada 505 konutun yapimini devam ettiriyoruz. 13 tane binamiz tamamlandi. 3 tanesin de tünel kalip imalati devam ediyor. 10 tane binamizin temelleri döküldü yakinda onlara da baslayip bir an önce teslim edecegiz. Iki tane binamizin dis cephesi tamamlandi 4 tanesinde iskele kurulumu devam ediyor. Su anda 4 tane kule vincimiz var. Hizli bir sekilde 300 personelimizle çalismalara devam ediyoruz. Elimizden geldigince buradaki binalari hizli bitirmeye çalisiyoruz. Çünkü vatandaslarimiz yeterince magdur oldu. Bu kisi da güzel bir sekilde geçirmelerini istiyoruz. Cumhurbaskanimiz buranin temelleri atildiginda buradaydi. Cumhurbaskanimiz TOKI olarak bizlere destek olmaya devam ediyor. Bir an önce burayi bitirip depremzede vatandaslarimiza teslim etmek için destek oluyorlar. Bizde insallah kisa sürede kazasiz bir sekilde burayi bitirip teslim ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA