Basaksehir 'Avrupa Inovasyon Baskenti' Olma Yolunda

Basaksehir Belediyesi, Avrupa Birligi’nin düzenledigi Avrupa Inovasyon Baskenti Ödülleri’nde bu yil da yari finale yükseldi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “O sene, bu sene. Çok emek verdik, teknolojinin sehrine Avrupa Inovasyon Baskenti ünvanini eklemeye sadece bir adim kaldi” dedi.

Basaksehir 'Avrupa Inovasyon Baskenti' Olma Yolunda
Teknoloji ve inovasyon alaninda hayata geçirdigi projelerle Türkiye’de yerel yönetimlere örnek ve öncü olan Basaksehir Belediyesi, Avrupa’da dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. Geçen yil Avrupa Birligi tarafindan düzenlenen Avrupa Inovasyon Baskenti Ödülleri (iCapital) 2022’de finale yükselme basarisini gösteren Basaksehir Belediyesi, bu sene de yari finale yükseldi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, yari final heyecanini sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla duyurdu.

“O sene, bu sene”

Baskan Kartoglu, yaptigi paylasimda, “O sene, bu sene. Avrupa Birligi’nin düzenledigi Avrupa Inovasyon Baskenti Ödülleri’nin yari finalinde yerimizi aldik. Çok emek verdik, teknolojinin sehrine Avrupa Inovasyon Baskenti ünvaninieklemeye sadece bir adim kaldi.” Ifadelerini kullandi.

Bir kez daha yari finalde

Türkiye’ye ve Avrupa’ya öncü olan proje ve yatirimlari sayesinde Avrupa Inovasyon Baskenti Ödülleri’nde bir kez daha yari finale kalma basarisi gösteren Basaksehir Belediyesi, geçen yil finale kalan ilk ilçe belediyesi olarak tarihi bir basariya imza atmisti. Bu yil yarismanin yari finalinde Basaksehir’in yani sira Portekiz’in Lizbon, Polonya’nin Varsva, Ukrayna’nin Kiev ve Lviv sehirleri yer aliyor.

Dünya markasi: Basaksehir Living Lab

Basaksehir Belediyesi, 2012 yilinda kapilarini açan Türkiye’nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi BasaksehirLiving Lab’i 11 yilda dünya markasi haline getirdi. BasaksehirLiving Lab’de hem yüz yüze, hem de çevrimiçi olarak egitimler veriliyor. Kuluçka yuvasi olarak da kullanilan merkezde her yil çok sayida girisimci yetistiriliyor.
Kaynak: İHA