Tarihi Ordu Evleri Çamli Kösk'te

Ordu’nun yöresel mimariye sahip eski evleri, Çamli Kösk Sosyal Tesisleri’nin bulundugu alanda yasatiliyor. Genç mimarlarin elinde sekillenen minyatür Ordu Evleri, özellikle çocuklugu köyde geçen veya köy yasamini bilenleri geçmise götürüyor.

Tarihi Ordu Evleri Çamli Kösk'te
Ordu Büyüksehir Belediyesi istirak sirketi ORKENT tarafindan gerçeklestirilen çalismada, Kirazlimani mevkindeki bulunan Çamli Kösk Sosyal Tesisleri bahçesi ve park alani her geçen gün zenginlesiyor. Çay bahçesi, halka açik kumsal ve park alani ile vatandaslarin yeni bir bulusma ve yasam alani haline gelen Çamli Kösk Sosyal Tesislerinde ‘Yasayan Ordu Evleri ve Sokagi’ minyatür olarak insa edildi.

Yöresel mimariye uygun olarak tasarlanan ve birbirinden özgü mimariyle insa edilen tarihi minyatür Ordu evleri, özellikle çocuklugu köyde geçen veya köy yasamini bilenleri geçmise götürüyor.

Her geçen gün daha da zenginlestirilen Çamli Kösk Sosyal Tesisleri, vatandaslarin daha güzel mekanlarda dinlenip eglenmelerine zemin hazirlarken bölgenin yeni cazibe merkezi haline gelmesi de sagladi.
Kaynak: İHA