Seli Görünce Danalarini Birakip Canlarini Son Anda Kurtarmislar

Kirklareli’nde özellikle selin vurdugu Longoz Ormanlari bölgesinde hayvan yetistiriciligi yapan aile konustu. Selin gelmesiyle son anda canlarini kurtaran aile, “Biz onlari görünce kendi acimizi unuttuk. Yani bizimki aci degil. Mal her sekilde olur gelir. Çok büyük seldi” dediler.

Seli Görünce Danalarini Birakip Canlarini Son Anda Kurtarmislar
Kirklareli’nde sel bölgesinde hayvan yetistiriciligi yapan aile konustu.

Seli birebir yasayan aile danalarini yemleme çalismasi için bölgeye gelince bir anda taskinlarin yasandigini ve ormana kaçarak selden korunduklarini belirtti.

Selde danalarini kaybeden Ates ailesi, cenazeleri görünce “Yani bizimki aci degil. Mal her sekilde olur gelir. Biz onlari görünce kendi acimizi unuttuk” dediler. Sel etkisini yitirdikten sonra Ates Ailesi, selden korunmak için girdikleri ormandan çikarak arama ve tarama faaliyetlerine destek verip ekiplerin iz sürmesi konusunda yardimci olmuslar. Halen bölgede bekleyen aile, bölgeyi iyi bilmeleri sebebiyle sürüklenen vatandaslarin gidebilecekleri yerler konusunda yardimci olurken bir yandan kaybolan danalarini ariyor.

"Ormana kaçtik"

Selden sag kurtulan Fuat Ates, yasadiklari ile ilgili su açiklamada bulunarak, “Burasi 5 dönüm. Evim yikildi, hayvanlarim kayip, nerede oldugunu bilmiyorum. Zaten ormana kaçtik, kendimizi kurtardik. Buralar yikildi gitti, her taraf. Surada bir vatandasi gördüm, agaçlarin kenarinda bir sekilde onlari kurtardim. Karsi tarafta ben hayvan sesi zannettim. Yani benim hayvanlar bir sekilde agaca tuttu sandim. Ses buradan gelince benim oradan onu alma sansim yok ama bir sekilde kurtardik. Sonra saat 08.00 civarinda onu saglik görevlilerine teslim ettik. Agaçlar devrildi. Sonra geldik saat 14.00 gibiydi. Bizim sesi duydugumuz yerdi orada. Gene oraya gittiler, dinlediler. Sonra gittiler ekipler 2 kisi orada canli arkadas çikti. Bizim kurtardigimiz Hüseyin abinin kizi sanirim. Oradan 2 tane canli arkadas çikti. 2 tane de vefat eden vatandas çikti. Biz kendi acimizi onlari görünce unuttuk. Yani bizimki aci degil. Mal her sekilde olur gelir, biz bunlari 2 kisi yaptik, simdi abimle 4 olduk, daha iyisini yapariz. Çok büyük seldi.

Suyun birden yükseldigini belirten Ates; “Suyun yükselmesini gördüm, aniden yükseldi, birden geldi. Surada danalarim vardi, nereye gitti, ne oldu bilen de yok. Benim burasi dere yatagindan 2 metre yüksek, 2 metre de yol yüksek. Su karsi ormanin setiyle gitti. Burada toplam 6 metre yüksekliginde bir su vardi. Öyle bir afet geçirdik. Allah ölenlere rahmet kalanlara acil sifa versin” dedi.



“Bizim kaybimiz var ama o can kayiplarini duyunca kendi kaybimizi görmüyoruz”

Pinar Ates ise yaptigi açiklamada, “Ilk defa böyle bir sey yasadik burada. Yani oluyordu ama bu sekilde yatagindan çikmiyordu bunu ilk defa yasadik. Ben sabahleyin gelmedim, esim geldi. Her zaman ki gibi hayvanlari salmaya geldi, getirmeye geldi. Sabah aradi 7 buçuk gibi hiç bir sey yok her sey gitti dedi.

Hayvanlar yok, samanlarimiz vardi burada kendimizin kurabilecegimiz düzenimiz vardi. Onlar gitti. O beni ilk aradiginda ben çok üzüldüm. Emeklerimize çok üzüldük. 38 yasindayiz, hayvanciligin ve çiftçilik ile geçiniyoruz. Ama can kayiplarimizi duyunca tatile gelen vatandaslarimizin can kaybini duyunca ve esim deyince, bir beyefendi kurtardik dediler. Çocugu var, kizini çok sayikladi. Benim de kizim var, oglum var. Biz buraya ailecek geliyoruz. Bu selde biz de burada olabilirdik. Çok sükrediyorum. Rabbim onlari bizlere bagisladi. O kiz çocugumuz Insallah kurtulmustur çok da istiyorum gidip görmek. Insallah o kurutulan abimizin evladidir. O aciyi ayni aciyi hissedebiliyoruz. Bizim kaybimiz var ama o can kayiplarini duyunca kendi kaybimizi görmüyoruz. Üzüntümüz onlar için. Bütün devlet burada. Allah razi olsun herkes burada. Sizler buradasiniz. Acimizi bizimle paylastiniz. Hepinizden Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA