'Pes' Dedirten Kuyumcu Hirsizligi Açiklamasi Araçta Kaçirilan Çocuk Da Bulundu

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde kuyumcudan 60 bin TL degerinde 16 yüzük çalinmasi olayina iliskin 3’ü çocuk 4 kisi yakalandi. Süpheli kadinin yakalandigi araçta kaçirilan çocuk da bulundu.

'Pes' Dedirten Kuyumcu Hirsizligi Açiklamasi Araçta Kaçirilan Çocuk Da Bulundu
Olay, dün saat 13.30 siralarinda Tepecik Mahallesi Istiklal Caddesi’nde bulunan kuyumcuda meydana geldi. 2 kadin ile 2 kiz çocugu kuyumcuya geldi. Kadinlar alisveris bahanesiyle altinlarin fiyatini sorarak, tezgahtari oyaladi. Tezgahtarin dikkatinin dagilmasiyla, kadinin koltugunun altina giren kiz çocugu yüzük tabelasini çaldi. Kiz çocugu ardindan kapiya yöneldi. Kadinlarin da disariya çikmasiyla kasla göz arasinda degeri 60 bin TL olan 16 yüzük çalan hirsilar otomobile binerek uzaklasti.

O anlar anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Olaya iliskin inceleme baslatan Kocaeli Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, hirsizligi gerçeklestiren S.P. ve yanindaki çocuklari Düzce’de düzenlenen operasyonla yakaladi. Süpheli ile birlikte olaya karisan 3 çocuk da kimlik tespitlerinin ardindan ailelerine teslim edildi.

Süphelinin yakalandigi araçta bulunan K.P.’nin da 7 yil 6 ay kesinlesmis hapis cezasiyla arandigi belirlendi.

Öte yandan, S.P.’nin yakalandigi araç içinde S.K. isimli çocuk da bulundu. S.K.’nin Izmir’de “çocugun kaçirilmasi ve alikonulmasi” konusuyla ilgili magdur konumunda arandigi tespit edildi. Çocugun gerekli islemlerinin ardindan yurda teslim edildigi bildirildi.



Tutuklandilar

Emniyette tamamlanan islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden S.P. kuyumcu hirsizligi suçundan, hakkinda 7 yil 6 ay hapis cezasi bulunan K.P. ise aranmasi sebebiyle tutuklandi.
Kaynak: İHA